Dinamo, sub lupa lui Ionel Augustin: „E incredibil! Sunt foarte revoltat!”

Simbol al câinilor roşii, Ionel Augustin (62 de ani) e supărat pe tot ce se întâmplă în „Ștefan cel Mare” și spune că echipa este departe de ceea ce înseamnă cu adevărat clubul Dinamo.

vivre.ro

„Nu ne mai revenim niciodată! Am vrut să fiu cuminte, să nu spun nimic, dar nu se mai poate! Dinamo a ajuns într-o stare jalnică din toate punctele de vedere. Toți cei care au venit în ultimii ani au promis că fac și dreg și nu s-a întâmplat nimic. N-au atitudine, determinare, ambiție. Nu se poate ce mi-a fost dat să văd în Cupă, cu Brăila, Doamne-ferește! Ratări din 2 metri, lejeritate totală. Nu e posibil să trateze jocurile cu o asemenea atitudine. Mă doare mult că trebuie să critic Dinamo, însă nu mai rezist!”, a declarat Ionel Augustin, într-un interviu pentru gsp.ro.

Fosta glorie a clubului roș-alb contestă și transferurile făcute în vară de Dinamo.

„Mi se pare enorm de mult că s-a ajuns ca în primul 11 al lui Dinamo să fie 8-9 străini. Nu am nimic cu ei, Doamne-ferește, dar spiritul acestei echipe este altul! Eu cred că pot să vorbesc pentru că sunt produs sută la sută de „câini”. Nu sunt ca alții care au jucat un an aici și spun că sunt dinamoviști. Am crescut lângă Dinu, Nunweiller, Lucescu, Deleanu. Idoli adevărați. Că și asta e o mare problemă!

Nu există idoli în vestiar. Degeaba promovezi tineri din pepiniera proprie dacă aceștia nu au un idol în vestiar. Bine, s-a ajuns în acest moment ca la Dinamo să vină cine vrea să capete experiență. Și antrenori, și jucători. E incredibil! Sunt foarte revoltat!”, a mai spus „Oneață”.

bestkids.ro

Ionel Augustin spune că Dinamo are nevoie de un antrenor cu personalitate și îl dă ca exemplu pe Mircea Rednic: „Niculescu a declarat ceva care pe mine m-a… nici nu știu cum să spun. S-a bucurat că nu a luat gol de la Sepsi. Vă dați seama?! Antrenorul lui Dinamo se bucură că nu îi dă Sepsi gol în Ștefan cel Mare! Majoritatea echipelor mici deja zic că roș-albii sunt o „vacă de muls”. Vin și își iau punctele de la noi. E grav că jucătorii adverși gândesc așa și că se și întâmplă ce-și propun. Ăsta este Dinamo în acest moment și nu pot fi decât revoltat!

Singurul care a făcut treabă a fost Rednic, dar l-au «bârâit» constant «specialiștii» din club. A adus superjucători pentru Dinamo, Mevlja, Puljici, Palici, Gnohere. N-a fost bun «Puriul», care aducea și rezultate, și jucători de valoare, ce să mai zic…”, a conchis Augustin.

  • Cel căruia i se spunea ”spaima portarilor”, Ionel Augustin a câștigat în tricoul dinamoviștilor patru titluri de campion (1975, 1982, 1983, 1984), Cupa României (1982, 1984) și a participat la cea mai importantă performanță pe plan european a echipei din „Ștefan cel Mare”, semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1984).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s