HANDBAL | Duel de foc în Liga Campionilor pentru Dinamo

Dinamo va juca duminică, de la ora 21:00, cu Wisla Plock (Polonia) într-un meci pentru locul 1 în Grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin. Partida va avea loc în Ştefan cel Mare, iar interesul este major, după cum susţin oficialii clubului.

teamdeals.ro

În etapa trecută Dinamo, a învins în deplasare, formaţia finlandeză Riihimaen Cocks, cu scorul de 32-31 (15-17). A fost cea de-a patra partidă din Grupa D a Ligii Campionilor. Cele două formaţii se află pe locurile 1-2, fiind la egalitate – 6 puncte, polonezii având un golaveraj mai bun. În cazul în care se va impune, Dinamo va urca pe locul 1, ceea ce va reprezenta o nouă premieră pentru o echipă din România într-o grupă în Liga Campionilor, chiar dacă va fi vorba despre un clasament intermediar.

Handbaliştii de la Dinamo au făcut o repetiţie reuşită în campionat, în vederea meciului cu Wisla Plock şi au câştigat clar partida cu CSM Bacău (36-28). Scorul este mult mai strâns decât ceea ce s-a întâmplat în sală, acolo unde Dinamo avea 11 goluri avans la pauză.

Înainte de marele meci de handbal de duminică, colegii și prietenii noștri de la Radio Dinamo, au discutat cu unul din „dulăii”, nou-venitul András Szász.

„Eu zic că avem o șansă foarte mare, mai ales că jucăm acasă, cu sala plină, eu sper să fie plină, și cu atmosfera asta eu zic că avem o șansă mare să câștigăm. Prezența fanilor contează foarte mult pentru mine, eu sunt obișnuit de la Odorhei, acolo era tot timpul plină sala, cu oricine am fi jucat si asta îți dă o ambiție foarte mare”, a declarat András Szász, pentru dinamo1948.club.

–> Interviu cu András Szász <–

Vicecampioana Poloniei, Wisla Plock are un buget de vreo patru ori mai mare decât Dinamo, iar din această vară este antrenată de spaniolul Xavier Sabate. Tehnicianul care a antrenat Veszprem este văzut la Plock omul care poate să construiască o nouă echipă pentru următorui ani, capabilă să întrerupă supremaţia echipei Vive Kielce.

Potrivit regulamentului competiţiei, din grupele A şi B, superioare valoric, prima clasată se califică direct în sferturile competiţiei, iar echipele de pe locurile 2-6 ajung în optimi, unde se vor afla şi două echipe din grupele C şi D, inferioare valoric.

Şase câştigătoare din optimi se vor alătura în sferturi câştigătoarelor grupelor A şi B, pentru cele patru locuri din semifinale.

CLASAMENT GRUPA D

  • 1. Wisla Plock – 6 puncte
  • 2. Dinamo – 6 puncte
  • 3. Ademar Leon – 5 puncte
  • 4. Elverum – 4 puncte
  • 5. Riihimaen – 2 puncte
  • 6. Wacker Thun – 1 puncte

Etapa a 5-a: Wacker Thun-Ademar Leon azi, Elverum-Riihimaen (19:10), Dinamo-Wisla (21:00).

Reclame