Dinamo învinge la Voluntari și urcă în clasament

Dinamo a rupt seria nefastă din ultima perioadă și datorită victoriei cu FC Voluntari, scor 1-0. „Câinii” urcă pe locul 9, la 4 puncte de locul 6, iar cu o victorie în fața „rivalei”, dinamoviștii devin o reală contracandidată la podium, după pauza de toamnă.

vivre.ro

După primul sfert al meciului, Voluntari a încercat să răspundă, timid ce-i drept, pe contraatac. După o astfel de izbucnire a beneficiat de o fază fixă de la marginea careului, din care putea rezulta o lovitură de pedeapsă. Centralul Cătălin Popa nu a observat henţul lui Cooper la execuţia lui Căpăţână şi a lăsat jocul să continue, deşi gazdele au semnalat la unison greşeala dinamovistului. La pauză, Ion Crăciunescu avea să confirme că a fost vorba despre un penalty clar.

Pauza l-a ajutat pe Rednic să-şi pună elevii la punct. Jocul de pe fază ofensivă a fost mai consistent. Dinamo a creat mai multe faze de superioritate, iar ocaziile au început să apară din ce în ce mai des. Popa s-a luptat cu fundaşii centrali pentru baloanele venite din benzi, în timp ce Nistor şi Popovici şi-au asumat răspunderea cu şuturi de la distanţă. Cuplul Todoran-Andone şi-a organizat bine echipa în defensivă, iar baricada Voluntariului a fost de netrecut, până la ultima fază a meciului. Dinamo a obţinut o lovitură de pedeapsă, după ce Zgrablic a blocat cu mâna un şut a lui Nistor de la 16 metri. Salomao a acceptat provocarea refuzată de Nistor, şi-a asumat responsabilitatea executării şi a trasformat fără emoţii. Dinamo s-a impus, în sfârşit, urcă pe locul nouă şi play-off-ul nu mai pare aşa departe.

Partida Dinamo – FCSB, contând pentru etapa a 15-a, este programată duminică, 11 noiembrie, ora 21:00, pe Arena Națională.

Reclame