Istvan Kovacs, centralul partidei cu FCSB: „Important după un asemenea joc e să ieşi de pe teren”

Istvan Kovacs a fost ales pentru a conduce cel mai important meci din fotbalul romanesc: Dinamo – FCSB. Marele derby se va disputa duminică, 11 noiembrie, de la ora 21:00.

itelmobile.ro

Istvan Kovacs va arbitra pentru a patra oară derby-ul dintre Dinamo şi FCSB. În partidele precedente s-a impus FCSB, iar o dată, în Cupa României, a câştigat Dinamo. Totodată, pentru Kovacs, va fi al 233-lea meci arbitrat în Liga 1.

„Mi-aduc aminte cu mare plăcere de primul joc, pentru că am simţit adrenalina aia care rar se simte la un joc. Este într-adevăr un meci special. Se spune că dacă nu ai arbitrat un Dinamo – Steaua sau un Steaua – Dinamo, înseamnă că n-ai fost arbitru. Este o onoare întotdeauna când sunt delegat. Pregătindu-ne, foarte puţine lucruri pot să ne surprindă. Doar dacă este o poziţionare greşită, doar dacă suntem mascaţi, sau se întâmplă ceva neprevăzut, doar atunci pot interveni greşeli. Important după un asemenea joc să ieşi de pe terenul de joc şi lumea să nu vorbească cu tine. Asta este cea mai mare laudă la adresa unui arbitru”, a declarat „Fluieraşul”, pentru Telekom Sport.

11 ani 2 luni și 24 de zile au trecut de la debutul oficial al lui Kovacs în Liga 1, pe 11 august 2007: Poli Timisoara – Pandurii 3-1.

2010 e anul în care Kovacs a debutat pe lista FIFA și cum luna trecută a împlinit 34 de ani, el mai are dreptul să oficieze pe plan european până în decembrie 2029.

Reclame