AUDIO | Constantin Ștefan, după victoria cu Riihimaen Cocks din Liga Campionilor

Handbaliștii de la Dinamo au obţinut un nou succes important în grupa D a Ligii Campionilor, 24-22 cu Riihamaen Cocks, la capătul unui meci jucat în sala propriu într-o atmosferă absolut fabuloasă.

elefant.ro

Campioana României încheie grupa fără să piardă vreun punct pe teren propriu și a ajuns la numai 60 de minute de calificarea în faza următoare. În ultimul meci, Dinamo are nevoie de o rezultat pozitiv la Thun (Elveția).

Constantin Ștefan, antrenorul echipei noastre, a vorbit la Sport Total FM, despre victoria cu Riihimaen Cocks din Liga Campionilor, dar și despre ultimul meci ce ar putea aduce calificarea în play-off-ul pentru optimile de finală.

„Am câștigat un meci foarte important, dar toată lumea se întoarce la meciul din Norvegia. Pentru mine și pentru echipă e important să uităm cât mai repede acel eșec și să ne uităm în viitor să vedem cu speranță și încredere ultimul meci din Elveția, care pentru noi devine ca o finală mondială.

E clar că s-a resimțit în jocul de aseară. Și eu am trecut foarte greu peste acel moment. Am încercat să pregătim meciul cât mai bine. S-a acumulat și o oboseală la jucători, pentru că jucăm din trei în trei zile și drumurile sunt destul de lungi. Nu a fost cel mai bun meci al nostru, dar e încununat cu o victorie. La Elverum am jucat foarte bine și nu am câștigat.

vivre.ro

Avem jucători de valoare și sunt convins că joia viitoare în Elveția vor da tot ce-i mai bun din ei și vom reuși o calificare care pentru handbalul actual ar însemna o performanță”, a declarat Constantin Ștefan, în cadrul emisiunii „Exeucții în direct”.

În ultima etapă, „dulăii” vor juca în deplasare, în 29 noiembrie, cu Wacker Thun.

Potrivit regulamentului competiţiei, din grupele A şi B, superioare valoric, prima clasată se califică direct în sferturile competiţiei, iar echipele de pe locurile 2-6 ajung în optimi, unde se vor afla şi două echipe din grupele C şi D, inferioare valoric.

Şase câştigătoare din optimi se vor alătura în sferturi câştigătoarelor grupelor A şi B, pentru cele patru locuri din semifinale.

Meciurile din optimi vor avea loc între 20-21 martie 2019, cele din sferturi între 24 aprilie şi 5 mai, iar Turneul Final Four în 1-2 iunie.

Lasă un răspuns