LPF pregăteşte schimbări majore din sezonul următor

Cristi Bivolaru, directorul general al FC Viitorul, spune că LPF va introduce, din sezonul viitor, câteva prevederi prin care anumite cluburi vor avea de suferit.

elefant.ro

Sezonul rece pune mari probleme echipelor din Liga 1. Din dorinţa de a face economie, multe echipe din Liga 1 nu încălzesc suprafaţa de joc sau, dacă o fac, o pornesc abia în preajma meciului. Se ajunge astfel la situaţia în care meciurile din Liga 1 se joacă pe nişte terenuri sub orice critică. Cristian Bivolaru susţine că LPF vrea din sezonul următor să oblige cluburile să rezolve problema cu încălzirea gazonului.

”Eu am fost acum câteva zile la Ligă şi, cu ocazia vizitei, am aflat în premieră despre iniţativele pe care Liga intenţionează să le pună în aplicare din sezonul următor. Unele dintre ele se leagă şi de solicitările noastre şi ale mai multor cluburi. Este povestea care apare an de an legată de terenurile de joc. Ştim toţi că sunt stadioane fără încălzire, există stadioane a căror încălzire nu e pornită sau e pornita doar în ajunul meciului. Şi, din fericire, mai există şi altele şi dorinţa, aşa cum e şi aici, la Mediaş, şi la noi, de a oferi jucătorilor ce trebuie să fie o normalitate. Un câmp de joc bun care să permită atât lor, cât şi spectatorilor şi telespectatorilor să vadă un spectacol”, a declarat Cristi Bivolaru pentru Telekom Sport.

evomag.ro

O altă schimbare pe care vor să o aducă oficialii Ligii, este legată de protejarea fotbaliştilor care nu-şi primesc salariile. LPF vrea să aducă mai multă transparenţă, dar şi să se asigure că echipele au bani pentru a susţine financiar salariile jucătorilor. În acest sens, bugetul de salarii al fiecărei echipei ar urma să fie reţinut de LPF din drepturile TV.

„Fiecare club să îşi declare bugetul înainte de începerea sezonului. Să demonstreze capacitatea de a realiza bugetul respectiv, pentru că altfel intrăm în nişte situaţii extrem de delicate. Din ce ştiu eu, Liga vrea să meargă până acolo să reţină bani cluburilor ce le revin din drepturile tv, pentru a securiza salariile, pentru a securiza alte cheltuieli pe care cluburile au obligaţia să le facă. E o soluţie extremă, dar cred că liga trebuie să ajungă la această soluţie extremă pentru a se întâmpla ce trebuie să se întâmple”, a mai dezvăluit Bivolaru.

Reclame