FOTO | Mesajul lui Jaime Penedo, după despărțirea de Dinamo: „A sosit momentul să mă despart de România”

Jaime Penedo și-a reziliat contractul cu Dinamo în urmă cu puțin timp, iar portarul panamez, a ținut să transmită un mesaj, atât suporterilor, cât și conducătoriilor clubului din Ștefan cel Mare.

vivre.ro

„Doi ani și jumătate incredibili într-o țară mare ca România, reprezentată nu numai de echipă, ci și de fanii extraordinari, mă vor face să iau cu mine multe amintiri legate de această dragoste care m-a apropiat de Dinamo. De echipă, derby-uri, Cupa Ligii, de cele mai bune sau mai rele momente petrecute alături de club și de culorile sale, lucruri care vor rămâne în inima mea.

Cred cu tărie că Dinamo este un club mare și minunat în România, legat de ADN-ul său și curajul caracteristic.

A sosit momentul să mă despart de România”, este mesajul publicat pe Instagram de către Jaime Penedo.

Întors din Rusia cu titlul de singurul jucător din Liga 1 care a participat la Campionatul Mondial din 2018, panamezul a fost titular incontestabil în lipsa unor soluţii viabile, dar l-a dezamăgit constant pe Mircea Rednic. Ultima dată, „Puriul” s-a supărat pentru gafele cu CFR (0-3), nu l-a mai luat în lot cu Hermannstadt (1-1), când a mers pe mâna lui Vlad Muţiu, iar azi l-a chemat la discuţiile pentru rezilierea contractului.

Astazi, Dinamo a anunțat rezilierea contractelor jucătorilor panamezi Jaime Penedo și Armando Cooper, singurii fotbaliști din Liga 1 prezenți la Campionatul Mondial din această vară. Mihai Stan, impresarul român care i-a adus în România pe cei doi jucători din America Centrala, a explicat pentru Sport.ro cum s-au desfășurat tratativele cu oficialii lui Dinamo.

vivre.ro

„Noi nu mai lucram cu Cooper, nu îl mai reprezentam. Nu ai cum, te plătește clubul și tu nu îl respecți, eu nu am cum să lucrez cu așa ceva. Nu am cum să reprezint un jucător care nu își respecta clubul, care face probleme. Au fost niște probleme dintr-astea de comportament și eu nu pot să îmi patez imaginea, nu imi bat joc de munca mea. Am încetat contractul cu el. Eu am fost cu Jaime în alt birou, el a fost în altul, nu știu ce s-a întâmplat cu el. De cand am reziliat contractul, nu am mai vorbit cu el.

Rezilierea contractului lui Penedo a fost o chestie de comun acord, azi am încheiat un capitol din viață. Rămăsese să vedem în iarnă ce facem, s-a facut iarna, suntem în decembrie… Nu s-a facut nicio presiune pe el ca sa semneze ceva, astea se practica la alte cluburi sau cu jucatori care au contracte slabe cu agentii lor. La noi nu a fost cazul, a fost o onoare sa lucram cu Jaime, mai avem niste proiecte in derulare cu el in Panama, o sa lucram acolo. Avem oferte, dar isi va lua o mica pauza. Avem oferte din MLS (n.r. – Major League Soccer, prima liga din SUA) si din zona Americii Latine, dar momentan el se gandeste sa-si ia o pauza.

Am avut oferte in vara, dar el a ales sa ramana la Dinamo si nu regreta nimeni nimic. A fost o perioada foarte frumoasa la Dinamo si ii multumim clubului Dinamo pentru aceasta experienta. Si eu, si Penedo am colaborat bine cu Dinamo. El va pleca sambata din Romania, vineri vom lua masa ca sa ne luam la revedere de la el.


E o decizie luata de comun acord, nu s-a pus niciun fel de presiune pe Jaime, sa semneze cu alt impresar, cum vad ca se speculeaza. Dinamo l-a tratat pe Jaime cu respect, exact cum a tratat si el Dinamo. Tin sa ii multumesc domnului Negoita pentru ca fost prezent si ca i-a multumit personal lui Jaime pentru ce a facut pentru Dinamo, e o dovada ca l-a apreciat. A fost o intalnire frumoasa, amiabila, toata lumea a ras, nu s-a injurat, nu s-a dat cu pumnul in masa. Ne-am inteles rapid si amiabil, Dinamo ii lasa masina si toate lucrurile lui Penedo pana pleaca, nu o sa ii ia nimic diseara.

Prin tot ce a facut acum, la reziliere, Dinamo a aratat respect fata de jucator, asa cum a facut pe tot parcursul contractului. Lui David ii multumesc, lui Balanescu, tuturor de la Dinamo… Ii multumim si lui Rednic pentru perioada in care l-a avut ca antrenor. Jaime il apreciaza foarte mult, chiar i-a spus la ultima intalnire ca il considera un antrenor foarte bun, cu o filosofie de antrenor foarte buna. Jaime ar fi vrut sa lase echipa pe loc de play-off, dar asta e viata. Nu poti sa controlezi tot in viata, mai ales ce se intampla in sport.

Noi avem jucatori buni, lucram in perioada de transferuri, dar nu stiu si nu cred ca vom mai aduce jucatori in Romania, in perioada urmatoare. Am mai propus jucatori la mai multe cluburi din Romania, am propus chiar si la Dinamo, asteptam deciziile lor. Lucram foarte mult cu cluburi de afara. Nu am ajuns la nivelul lui Becali, Manea, Prodan sau Apostu, dar incercam sa facem treaba buna”, a declarat Mihai Stan pentru Sport.ro

Lasă un răspuns