Handbal | România are șanse la calificarea în semifinale

România a pierdut meciul cu Ungaria, dar mai păstrează încă șanse uriașe de calificare în semifinalele Campionatului European de handbal feminin.

vivre.ro

O partidă cu Ungaria, care are ca miză calificarea într-o semifinală a unui turneu final, indiferent de sport, este abordată în primul rând cu sufletul. La primul atac, Cristina Neagu a pus parcă forţa întregii naţiuni în braţ şi a înscris fără speranţă pentru Biro. Apoi, Dedu a intrat la o aruncare de 7 metri şi a făcut-o pe Szimonetta Planeta să se simtă micuţă, după parada avută. Naţionala nu a mai ratat startul, a început cu multă încredere şi s-a desprins pas cu pas. Cristina Neagu a fost liderul echipei, iar pe lângă torpilele care în general şi-au atins ţintele, a jucat foarte bine şi cu pivotul Crina Pintea, care a fost greu de blocat de adversare. Kim Rasmussen s-a pregătit să o blocheze în primul rând pe Cristina Neagu, dar defensiva maghiară a rămas destul de descoperită pe semicerc, iar România a profitat de spaţiile libere. O mutare interesantă a fost şi cu Laslo pe postul de inter dreapta, astfel că naţionala a avut multă dinamică în atac şi a reuşit să marcheze aproape la fiecare atac. Iar cu 2-3 mingi luate în apărare, a reuşit să se desprindă la 11-6 în minutul 15.

În minutul 52, la scorul 27-26, Cristina Neagu, 9 goluri până în acel moment, a fost faultată dur de unguroaica Szimonetta Planeta şi i-a ”fugit” genunchiul drept, fiind scoasă pe targă de pe teren şi transportată la spital.

vivre.ro

  • În urma rezultatului, România rămâne cu 6 puncte.

Pentru națională au marcat: Neagu 9 goluri, Pintea 7, Buceschi 4, Laslo 3, Dragut 2, Ardean-Elisei 2, Florică 1, Chiper 1.

Clasamentul este urmatorul:

1 Norvegia 122-105 +17

2 Romania 113-107 +6

3 Ungaria 107-120 -13

4 Olanda 73-78 -5 +??

5 Germania 82-87 -5 +??

Singurul mod prin care România se poate califica:

• Germania să nu învingă Olanda la cel puțin 12 goluri diferență, o variantă greu de realizat pentru nemțoaice.

vivre.ro

• În cazul în care Germania bate la o diferența mai mică de 12 goluri, atunci Norvegia câștigă grupa și România termină pe locul 2.

• Dacă Olanda nu pierde cu Germania, atunci câștigă grupa, iar România termină pe locul secund. Tricolorele vor fi la egalitate de puncte cu Norvegia și Ungaria, dar vor avea avantajul golaverajului. Ungaria are -11, Norvegia +5, iar România +6.

  • Nu ne putem califica decât de pe locul secund, caz în care vom întâlni Rusia.
Reclame