AVANCRONICĂ | Dinamo Bucureşti – U Craiova

Unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei este cel dintre Dinamo şi Universitatea Craiova. Cele două se întâlnesc sâmbătă, pe stadionul Dinamo, de la ora 20:00.

somproduct.ro

De la revenirea oltenilor pe prima scenă, cele două formații s-au mai întâlnit de 11 ori în Liga 1, de două ori s-au impus „câinii”, de trei ori au câştigat „juveții”, iar șase jocuri s-au terminat la egalitate.

Dinamo a uitat să mai câştige pe propriul teren, iar în acest moment are şase meciuri consecutive fără victorie acasă. Ultimul succes a fost în urmă cu mai bine de trei luni. Pe 25 august, Dinamo o învingea pe Hermannstadt, scor 2-1, cu un gol marcat în ultima fază de Pesic. De atunci, echipa pregătită de Mircea Rednic a mai câştigat un singur meci şi în deplasare. A fost tot o victorie venită în ultima fază pe terenul celor de la FC Voluntari.

„E ultimul meci acasă în acest an și ultima impresie contează chiar dacă evoluția noastră nu i-a mulțumit pe suporteri. Sunt sigur că, dacă vom reuși să evităm greșelile din apărare, vom putea să facem mâine un meci foarte bun. Montini este un jucător cu calitate, dar nu îi putem cere să ne salveze după o lună de antrenamente. E un jucător care poate să înscrie cu multă ușurință, dar din punct de vedere fizic nu este incă sută la sută. Jucătorii sunt conștienți de importanța meciului de mâine, atmosfera este bună. Jucătorii știu că dacă vrem să jucăm un playoff avem nevoie de o victorie. Nistor este singurul jucător pe care nu îl am la dispoziție, în rest toți sunt apți.

E clar toate echipele se vor întări. Pentru că avem foarte multe jucători care nu au confirmat, e normal să ne întărim. Am nevoie de jucători cu experienţă şi pe axul central, poate unul sau chiar doi atacanţi, sunt patru-cinci jucători pe care vreau să îi aduc pentru a ne întări. De ce să nu poată Dinamo să îi facă o ofertă mai bună lui Bogdan Stancu? Sunt mulţi jucători care nu se gândesc doar la bani”, a declarat tehnicianul dinamovist în conferința de presă.

  • În turul campionatului regulat, U Craiova s-a impus cu 3-0 pe teren propriu. Cele două meciuri din sezonul trecut s-au încheiat cu același scor, 2-2.

De partea cealaltă, CSU Craiova îl are pe Devis Mangia pe banca tehnică și are un lot cu care se poate bate la titlu în acest sezon. Formația din Craiova, este singura echipă ce a reușit 3 victorii în ultimele 3 etape. Jocul echipei chiar funcționează, iar la ultimele două succese a marcat câte 3 goluri şi este la doar cinci puncte de liderul CFR Cluj. Vedetele oltenilor în acest moment sunt Koljic și Mitriță, cei 2 fiind și pe podium în topul golgheterilor din Liga 1.

„Cu Dinamo va fi un meci foarte important, nu contează clasamentul. Este un meci special pentru noi, dar și pentru ei. Va fi importantă atitudinea. Nu-l cunosc pe Rednic, dar știu că a făcut lucruri bune înainte. Presiune va fi pe ambele echipe”, a declarat Devis Mangia la conferința de presă.

ECHIPE PROBABILE:

Dinamo: Mutiu, Sorescu, Popescu, Grigore, Popovici – Gomelt, Hanca, Zenke, Ait-Atmane, Salomao, D. Popa.

CSU Craiova: Pigliacelli, Martic, Donkor, Ferreira, Bancu, Cicaldau, Mihaila, Mezza Coli, Mateiu, Mitrita, Koljic.

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

Dinamo – 25 ani şi 5 luni;
CSU Craiova – 24 ani şi 8 luni.

Reclame