Paul Anton îi avertizează pe dinamovişti. Ce spune despre situaţia fostei sale echipe

Paul Anton se felicită că a ales să se transfere în Rusia, campionat în care a ajuns în ianuarie 2018. La începutul anului 2018, Dinamo a decis să-l vândă pe Paul Anton la Anji, echipă care a atunci ocupa penultima poziţie. Până la urmă, în vară, Anton a plecat la Samara, unde joacă şi în prezent.

StarShinerS.ro

Mijlocaşul de 27 de ani, urmăreşte ce se întâmplă la Dinamo şi oferă şi o soluţie pentru redresarea echipei. Totuşi, fostul căpitan recunoaşte că şansele ca echipa să pătrundă în play-off sunt foarte mici.

„Pentru a intra în play-off, ai nevoie de o minune. Dacă nu mă înşel, este o diferenţă de 9 puncte, ceea ce mi se pare foarte greu. Să recuperezi 9 puncte în cinci etape, e foarte greu. Dinamo, pentru a spera pe viitor la trofee şi la titlu, are nevoie de stabilitate, în primul rând. La nivel de bancă, să nu se mai schimbe atât de des antrenorii. Antrenorul are nevoie de încredere totală şi de libertate, iar Mircea Rednic a dovedit că este un antrenor care merită acest lucru, care a reuşit să obţină performanţe extraordinare din loturi mai puţin puternice.

Nistor nu mai are nevoie de nicio descriere, eu îl cunosc foarte bine, am fost atâţia ani colegi şi întodeauna am spus că este un jucător care îmi place foarte mult, în care cred foarte mult, însă nu poate să facă diferenţa singur. Este un sport de echipă şi are nevoie de o echipă pe lângă el. Când echipa a fost unită, Dan Nistor a făcut diferenţa”, a declarat Paul Anton pentru TelekomSport.

Internaţionalul român spune că Rusia este un campionat care i se potriveşte şi care l-a ajutat să păstreze legătura cu echipa naţională.

StarShinerS.ro

”Am reuşit să mă transfer în Rusia, acolo am avut evoluţii foarte bune, am reuşit să prind şi echipa naţională, unde la fel am avut evoluţii bune. Pentru mine cea mai mare realizare vorbind strict profesional, a fost faptul că am debutat la echipa naţională şi că am reuşit să joc pentru echipa naţională. Indiferent unde voi juca, echipa naţională este sfântă şi este cel mai măreţ lucru la care poate aspira un fotbalist”, a afirmat Paul Anton.

Fostul mijlocaş al lui Dinamo a povestit şi cum stă treaba cu frigul din Rusia: ”(n.r. Mergi şi o tărie în Rusia?) Cred că da, ţinând cont că e frig (râde). Nu! Este un nivel foarte profesionist, nu se mai folosesc chestii de genul, însă în această perioadă este foarte frig, nici nu se joacă. Noi abia în martie o să reluăm campionatul, până atunci vom fi în pregătire.

Noi, Samara, chiar am avut un meci suspendat datorită frigului, trebuia să jucăm, însă au fost -23 de grade, iar federaţia nu permite. Limita este de -15. La -15 se dă drumul la joc. Mai jos de -15 nu se acceptă. Erau condiţii inumane”, a mai spus Anton, pentru sursa mai sus citată.

  • Dinamo se află pe locul 11 în Liga 1 Betano, cu 22 de puncte strânse după 21 de etape. “Câinii” se află la 9 puncte de primul loc care duce în play-off şi la 9 puncte de ultimul loc din clasament.
Reclame