Noi atribuții pentru Florentin Petre la Brăila. Ce vizează simbolul dinamovist

Fostul dinamovist, acum antrenorul Daciei Unirea Brăila va fi şi manager sportiv şi se va ocupa şi de transferuri, aceasta a fost decizia luată de Consiliul Director în ultima şedinţă din 2018.

evomag.ro

Anul recent încheiat a fost unul foarte greu pentru clubul de fotbal Dacia Unirea Brăila. Măcinată de mari probleme financiare, la finalul sezonului trecut, formaţia brăileană s-a salvat in extremis de la retrogradare apoi tot la limită s-a înscris în Liga a II-a.

Dar, între timp, nu s-a îmbunătăţit nimic în ceea ce priveşte finanţarea, astfel că după 21 de etape, Dacia Unirea, cu doar 12 puncte acumulate, se află pe penultimul loc în acest eşalon, iar şansele de a rămâne în Liga a II-a par a fi doar de domeniul fanteziei. Clubul de fotbal din Brăila a intrat în insolvenţă pe 1 octombrie şi este la 10 puncte în spatele echipei Aerostar Bacău, prima formaţie aflată deasupra zonei “nisipurilor mişcătoare” ale retrogradării. La finalul lui 2018, Consiliul Director a făcut o analiză a acestei perioade critice traversate de clubul de fotbal, a tras câteva concluzii şi a menţionat că de la 1 ianuarie 2019 Florentin Petre va fi şi manager sportiv.

Simbol lui Dinamo, afirmă că realizarea obiectivului său la Brăila ar putea fi comparat, ca şi perfomanţă, cu obţinerea titlului de către ”câini” în acest sezon al Ligii I.

”Îmi doresc ca şi noi şi Dinamo să ne realizăm obiectivele şi să avem continuitate în rezultate. Dinamo în primul rând trebuie să ajungă în play-off, ca apoi să se bată la campionat, pentru că dacă nu o fac, va fi foare greu ca din play-out să spere la titlu…iar apoi îţi ia cel puţin un an să te reorganizezi şi lucrurile nu ar fi foarte ok. La noi în Liga a doua va fi război total până la vară! Voi face selecţie la sânge şi vom trage tare ca în anul în care echipa împlineşte 100 de ani de existenţă să rămânem în Liga a doua. O să le dau jucătorilor mei tot ce am avut eu bun în toată cariera de fotbalist şi le voi oferi posibilitatea să lucreze cu un om pe care lumea l-a respectat şi l-a apreciat”, punctează Florentin Petre, antrenor şi manager sportiv Dacia Unirea Brăila.

„Piticul” a primit, din această lună, mai multă putere la club, urmând a fi și manager sportiv, responsabil cu trasferurile. Până acum a rămas fără străinii din lot, dar spune că va aduce fotbaliști care să mențină Dacia în Liga a doua.

„Când am ajuns la Brăila și am văzut ce este la echipă nu că m-am speriat, dar am avut un moment de tristețe, nu mă așteptam să fie atât de rău. A fost o perioadă grea din toate punctele de vedere…În vară s-au adus mulți jucători, 70 la sută dintre ei nu aveau ce să caute la acest nivel, iar asta s-a văzut în joc. Am reușit să ducem, totuși, anul 2018 la capăt cum am putut, mai mult ne-am chinut…dar totul se va schimba de acum…au plecat toți străinii, și mulți dintre români, ne organizăm, vom primi sprijin de la Primărie și Consiliul Județean. Eu sunt dispus să risc tot doar ca să realizez un lucru în care nu foarte mulți oameni cred: să ne salvăm de la retrogradare”, a declarat Petre.

bestkids.ro

Din păcate pentru antrenor, nu găsește deloc jucători precum a fost fotbalistul Florentin Petre.

„Nici unul dintre jucătorii mei nu aleargă cum o făceam eu. Cât am jucat la Dinamo nu mă învingea nimeni la testele fizice. Nici din țară nu erau alții care să atingă rezultatele mele. Dumnezeu m-a înzestrat cu ceva în plus față de ceilalți jucători, dn acest punct de vedere”, a mai spus Florentin Petre, antrenor și manager sportiv Dacia Unirea Brăila.

Reclame