Cosmin Bărcăuan crede că Rednic poate redresa echipa din Ștefan cel Mare: „Ştie foarte bine ce are de făcut”

Cosmin Bărcăuan, 40 de ani, a jucat la începutul carierei ca atacant, dar s-a consacrat ca fundaş, Ioan Andone, atunci pe banca lui Dinamo fiind cel care l-a reprofilat.

StarShinerS.ro

Fostul dinamovist a revenit în România după aproape 10 ani petrecuţi în Grecia ca antrenor şi vrea să demonstreze în Liga a III-a că merită să pregătească o echipă cu pretenţii. Bărcăuan antrenează echipa secundă a Voluntariului şi crede că Rednic poate readuce echipa noastră pe linia de plutire.

„Atunci când ceva nu merge bine, toată lumea este de vină. Nu putem să spunem că cei din conducere au mai puţină vină decât antrenorii care au fost sau decât jucătorii. Nu s-a gestionat foarte bine acest new Dinamo. Problema a fost de sus din conducere, a fost de antrenor, de valoarea jucătorilor. Din punctul de vedere ca antrenor şi ca fost jucător, au trecut pe acolo nişte jucători care nu ştiu dacă erau de valoarea lui Dinamo. Aici este o problemă pentru că de multe ori ca şi antrenor te ţin rezultatele. Şi atunci ţi-e frică să promovezi pentru că pe urmă îmi pierd scaunul. Şi atunci nu rişti şi aici este o problemă pentru că trebuie promovaţi jucătorii tineri.

elefant.ro

Rednic poate să redreseze situaţia. El ştie cel mai bine ce are de făcut şi ce e acolo, eu am încredere este un antrenor bun, un antrenor cu experienţă. Ştie foarte bine ce are de făcut. Este unul dintre acei oameni de acolo care vrea să aibă rezultate. Să scoată Dinamo de unde e. Eu am încredere în Rednic că va face treabă. Dar nu este uşor, pentru că un antrenor nu este magician. Ai nevoie de puţin timp. Nimeni nu este magician”, a declarat Bărcăuan.

Bărcăun s-a consacrat ca fundaş, jucând atât în flancul drept sau central. A evoluat la echipe ca Bihor Oradea, U Craiova, DINAMO, Şahtior, Sovetov, PAOK Salonic, OFI Creta sau Ceahlăul. Bărcăuan a avut şansa să lucreze de-a lungul carierei cu tehnicieni importanţi, printre care se numără Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Ioan Andone sau Florin Marin. Şi spune că a „furat” meserie de la toţi. Acesta a ţinut un jurnal încă de la începutul carierei de jucător, iar informaţiile strânse se dovedesc acum extrem de utile.

„Primul meu caiet, când am început să scriu a fost primul meu cantonament la Universitatea Craiova şi acum am caietul şi am scris fiecare antrenament, mai ales de pregătire. Dra nu am avit un scop. Am zis vezi, Doamne, o să fiu antrenor peste 20 de ani şi o să..

teamdeals.ro

Pur şi simplu pentru mine. Şi am scris de la fiecare antrenor lucruri bune, lucruri mai puţin bune, ce a făcut în momentele de criză, cum a gestionat momentele de criză şi atunci m-au ajutat enorm. Şi acum mă uit şi îmi aduc aminte de momentele trecute de acolo.

Meseria de antrenor se fură. Nu cred că există vreun antrenor care să le ştie pe toate. E o meserie în care tot timpul înveţi”, a mai spus Cosmin Bărcăuan.

  • A câştigat un titlu cu Dinamo şi două Cupe, iar cu Şahtior a obţinut două Cupe şi Supercupa în Ucraina.
Reclame