FRF pregăteşte o schimbare istorică în fotbalul românesc

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, a lansat, duminică o propunere interesantă pentru fotbalul românesc: Supercupa României să se joace în afara ţării, într-una din zonele unde există comunităţi importante de români.

„Eu imi doresc ca o supercupă a României să se joace afară şi am făcut propunerea asta preşedintelui. Unde avem comunităţi. În special Italia sau Spania. Să nu se mai joace la începutul sezonului, ci să se joace într-o perioadă mai descărcată, chiar prin noiembrie, dacă nu avem echipe în cupele europene, cum a fost anul ăsta, să se găsească o fereastră acolo. Am vrea mai degrabă în martie”, a explicat Andrei Vochin, la Telekom Sport.

Propunerea lui Andrei Vochin se bucură şi de sprijinul preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Vochin a explicat: ”Burleanu e de acord, dar trebuie să lucrăm la reţeta financiară. Când faci lucrul ăsta ar presupune ca tu să te ocupi, tu Federaţie, că eşti organizator, să trimiţi echipele acolo. Tu să plăteşti tot, tu să încasezi tot şi să nu ieşi minus. Nu trebuie să faci profit, să nu ieşi pe minus”, a mai spus Andrei Vochin.

Astfel, Supercupa României s-ar putea disputa în Spania sau Italia, unde există comunităţi importante de români. Astfel, în Italia trăiesc aproape 1,3 milioane de români, iar în Spania trăiesc aproximativ un milion.

Din 1994, anul primei Supercupe, Bucureştiul a găzduit 14 meciuri cu trofeul pe masă, Cluj Napoca două, iar Constanţa, Botoşani, Piatra Neamţ şi Craiova s-au bucurat de un singur astfel de meci.

Reclame