Răzvan Burleanu a anunțat schimbări masive la FRF! 

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, câteva modificări adoptate în urma întâlnirii Comitetului Executiv al forului pe care îl conduce.

evomag.ro

Președintele Federației Române de Fotbal, a Burleanu, FRF a anunțat implementarea unui cod de etică prin care se dorește stoparea corupției din fotbalul românesc:

„Suntem singura Federație care luptă împotriva corupției. Am adoptat un cod de etică. Dacă la nivel de FIFA și UEFA eram deja obișnuiți cu aceste coduri de etică, am reușit și noi să adoptăm ceva de genul, în sfârșit. Principiile erau însușite la nivel de Federație, dar ne-am dorit să transmitem un mesaj puternic tuturor membrilor afiliați. Pentru prima oară, integritatea începe să aibă parte și de un fundament legislativ.

E un mesaj ferm: toleranță zero față de corupție! Câteva dintre principiile de conduită ale acestui cod de etică: integritate, egalitatea, demnitatea, buna-credință, alegerile corecte sau confidențialitatea”, a declarat Burleanu, într-o conferință de presă.

Alte decizii luate azi în Comitetul Executiv:

  • 1. Selecționerii vor da raportul în fața Comitetului

„După cum știți, imediat după venirea lui Mihai Stoichiță, toate loturile naționale au trecut în subordinea sa. Până atunci, fiecare selecționer își dorea să răspundă doar în fața președintelui Federației.

Azi, această practică în care selecționerul vine în fața colegilor mei din Comitetul Executiv a devenit o practică.Aceste lucruri au contat foarte mult și am implementat o colaborare foarte bună între prima reprezentativă și naționala de tineret”.

  • 2. Sisteme de monitorizare a jucătorilor

„Vom investi 100.000 de euro în achiziționarea unui sistem GPS de tip «Catapult». Acest sistem ne va permite accesul la datele furnizate inclusiv în timpul jocului. Începând de la primul cantonament la nivel de U21, acest sistem va putea fi utilizat de staff-uri.

De asemenea, vom achiziționa alt sistem. Foloseam până acum platforma InStat pentru monitorizarea jucătorilor. De azi vom colabora cu WyScout, iar selecționerii vor avea acces la detalii suplimentare privind evoluțiile jucătorilor și adversarii pe care să-i întâlnim. Ne-am asumat rolul ca performanța sportivă să se poată realiza.

În plus, azi s-a aprobat dezvoltarea unui sistem prin care toate cluburile care dau jucători la națională să aibă acces la datele privind evoluțiile lor”.

  • 3. Se schimbă organigrama FRF

„Un alt subiect de pe ordinea de zi a fost cel legat de organigrama FRF. Am luat decizia să o modificăm. O vom reconfigura ținând cont de unele obiective. Vrem să putem menține și să creștem nivelul de performanță instituțională atât în plan administrativ cât și în plan sportiv. Totodată, ne dorim să avem parte de o eficientizare a tuturor proiectelor pe care le avem în desfășurare”.

  • 4 . Modificări și la corpul observatorilor internaționali

„Am discutat și despre observatorii de arbitri de la nivel internațional. Avem câteva noutăți: Teodora Albon a fost promovată ca observator pentru fotbalul feminin. Bogdan Sorescu, fost arbitru de futsal, a fost promovat în corpul de observatori internaționali. În plus, Patrițiu Abrudan a fost înlocuit cu Augustus Constantin”.

  • 5. Colaborare cu jurnaliștii

„Noi ne dorim să colaborăm și cu presa, dacă are informații. Avem o procedură de confidențialitate, nu vor fi făcute publice. Avem interes să facem curățenie, dar nu suntem procuratură. Nu putem intercepta telefoane, avem însă o colaborare foarte bună cu institutițiile statului”.

Reclame