AUDIO | Elisabeta Lipă, totul despre programul infernal, al canotorilor români

Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, cea care a fost timp de șapte ani în fruntea Clubului Sportiv Dinamo, a oferit ultimele informaţii despre activitatea canotorilor români în noul an și nu numai.

Fosta mare campioană, în calitate de invitată a emisiunii „Trafic Sport”, a dezvăluit ce muncă titanică, necesită o medalie olimpică, mondială sau europeană.

„Și băieții și fetele sunt plecați în Italia în pregătire la apă caldă, din 6 ianuarie. E vorba despre un număr de 56 de sportivi plus toate colectivele tehnice, în jur de 15 persoane. Toată pregătirea acestor loturi este asigurată de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Concursurile încep din luna mai și trebuie sa fii pregătit. Nu poți să stai două luni să te pregătești în sală și să ai pretenții la calificare. Sportivii au nevoie de pregătire pe apă.

În spatele unei medalii sau în spatele unui campion sunt foarte mulți oameni, foarte mulți specialiști care contribuie la obținerea acelei medalii. Dacă tu nu susții acei specialiști cu siguranță și medalia va veni mai greu. Vreau să cred că ne trezim în ceasul al 12-lea și vom face ceva începând de jos, de la bază. Mă îngrozesc când aud că se închid școli. O școală care ieri avea 400 de copii, acum are 40, iar asta se vede la noi în sport, în baza de selecție.

Trebuie să facem în așa fel încât sportivii pe care îi avem să îi ținem în țară cât mai mult. Văd sportivi români care reprezintă alte țări. Vă dați seama ce înseamnă asta?

Avem un calendar internațional infernal. Înainte se calificau 11 echipaje la JO, acum se califică 7. Deci vă dați seama ce bătălie? Eu îmi doresc ca acești sportivi să aibă rezultate și munca lor să fie răsplătită prin medalii”, spune Elisabeta Lipă, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” moderată de către Horațiu Sima și Ionel Luțan.

  • Prezentă la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice, Elisabeta Lipă a plecat de la conducerea CS Dinamo la finalul lui 2015, când a fost cooptată de Dacian Cioloş în Guvernul României.
Reclame