AUDIO | Costel Orac, despre transferul jucătorilor români în Arabia Saudită: „Trebuie să fim realiști”

Fostul mare jucător a lui Dinamo, Costel Orac (60 de ani), a vorbit la Sport Total FM despre transferul jucătorilor Alexandru Mitriță și Nicolae Stanciu în SUA, respectiv Arabia Saudită, la vârste destul de fragede (23, respectiv 25 ani).

evomag.ro

Totodată, fostul dinamovist a vorbit și despre reluarea campionatului Ligii I, situația terenurilor și despre cum se va descurca U Craiova fără Mitriță.

„Se pare că fotbaliștii noștri nu mai au căutare în Europa. Trebuie să fim realiști. Dacă nivelul campionatului nostru ar fi fost altul, în mod cert ar fi primit oferte din Europa, din țări în care fotbalul este mult mai avansat. Nu cred că trebuie să neglijăm faptul că cei doi (Mitriță și Stanciu) au avut experiențe în țări în care nivelul fotbalului este foarte bun, Italia și Belgia.

În mod normal nu ar trebui să existe probleme în privința terenurilor, pentru că există acea obligativitate privind instalația de încălzire. (n.r. întrebat dacă mai are șanse la titlu Craiova, după plecarea lui Mitriță) De ce să nu aibă? Din ca am văzut eu, Craiova nu stă numai în Mitriță. E o echipă solidă. Va fi un moment dificil, până vor găsi soluția pentru a-l înlocui, dar eu nu cred că va fi așa dramatică plecarea lui.

În subsolul clasamentului va fi o luptă strânsă și dificilă. CFR Cluj are toate atuurile pentru a câștiga din nou campionatul”, a declarat Costel Orac, în cadrul emisiunii „Execuții în direct”.

  • 308 meciuri a strâns Orac, 54 de goluri. A câștigat 3 titluri, 3 Cupe și 27 de meciuri în cupele europene.
  • Costel Orac, este șeful centrului de copii și juniori în cadrul clubului Concordia Chiajna.
Reclame