AVANCRONICĂ | Dinamo Bucureşti – Concordia Chiajna

Dinamo și Concordia Chiajna se întâlnesc în ultima etapă a sezonului regulat pe 1 martie, de la ora 20:00. Dinamo este pe locul 11 în clasamentul Ligii I, cu 29 de puncte, iar Concordia ocupă ultimul loc, cu 18 puncte.

Prima confruntare a avut loc pe 1 octombrie 2011, Dinamo – Concordia 2-0 (Dănciulescu, Bakaj). Pe băncile celor două echipe s-au aflat Liviu Ciobotariu, respectiv Laurenţiu Diniţă.

Dinamo este obligată să tranșeze în favoarea ei meciul de acasă cu Concordia pentru a se îndepărta de locurile inferioare. Înjumătățite, rămân 5 puncte și nu e atât de sigur că Dinamo va „defila” în play-out, cu adversari precum Hermannstadt, Viitorul/Iași/FC Botoșani sau chiar Dunărea Călărași, nou-promovată pe care nu a reușit să o învingă în etapa precedentă, în deplasare.

Portarul Sean McDermoth a fost dat afată după numai trei meciuri disputate, astfel că între buturi va apărea Muțiu. Cu siguranță că dinamoviștii vor juca pe atac.

Antrenorul principal Mircea Rednic a spus la conferința de presă organizată înaintea partidei Dinamo București vs Concordia Chiajna: „În situaţia noastră suntem interesaţi să luăm toate punctele şi vrem să terminăm ultimul meci din campionatul regulat cu o victorie. Ştim că nu o să fie uşor pentru că întotdeauna Chiajna s-a mobilizat foarte bine cu noi. Asta pentru că la Concordia sunt mulţi jucători care au fost la Dinamo şi e normal că atunci când joci împotriva fostei echipe ţi se umflă muşchii şi ţi se ridică părul pe spate. Mi se pare corect, ţinând cont de situaţia lor. Va fi un meci greu, dar sunt sigur că vom câştiga.

Foarte multe schimbări nu vor fi. Ciobi (Denis Ciobotariu) a făcut un meci corect, nu am ce să-i reproşez. Nu ştiu încă dacă voi folosi două vârfuri, mă mai gândesc. Eu am mai zis că în perioada asta eu vreau ca toată lumea să joace”, a declarat tehnicianul dinamovist.

De partea cealaltă, Concordia Chiajna este lanterna roșie din Liga 1 și are doar 18 puncte dupa 25 de runde.

În cele 4 meciuri din 2019 a obținut doar o remiză, surprinzătoare, cu FCSB. Acum, ei vin în Ștefan cel Mare, dupa 4 înfrângeri în deplasare, așadar sufera pe teren străin.

Mai mult, în 3 din precedentele 5 jocuri nu a marcat și doar într-unul nu a încasat gol.

ECHIPELE PROBABILE:

Dinamo: Muțiu – Sorescu, Klimavicius, Grigore, Alijii – Ait-Atmane, Filip, Nistor – Zenke, Papazoglu, Montini

Concordia: Caparco – Meira, Koutroubis, Cadamuro, Radu – Gorobsov, Ropotan – Grădinaru, Cristescu, Nivaldo – Moussa

Partida Dinamo – Concordia Chiajna e transmisă pe DINAMO TV.

Mediile de vârstă:
Dinamo – 24 ani şi 8 luni;
Concordia – 27 ani şi 10 luni.