Interes major, pentru turneul Final Four al Cupei României: “Venim la Focşani cu o singură dorinţă”

Handbaliştii de la Dinamo au pierdut derby-ul cu CSM la un singur gol diferenţă, 23-24. Aceasta, a fost prima înfrângere suferită în campionat de echipa antrenată de Constantin Ştefan după 6 victorii consecutive.

Pentru Dinamo urmează un nou derby, de data această în semifinalele Cupei României, unde o vor întâlni pe marea rivală Steaua.
Prima echipă din handbalul masculin care va juca sezonul următor în cupele europene va fi cunoscută la sfârşitul acestei săptămâni, în urma turneului Final Four al Cupei României, care se va desfăşura la Focşani. Interesul este mare pentru această competiţie, atât pe plan local, dar şi pe plan naţional, având în vedere că într-una din semifinale se vor înfrunta Steaua şi Dinamo, iar suporterii ambelor formaţii au anunţat că vor face deplasarea în localitatea vrânceană.

TURNEU FINAL FOUR

Sâmbătă, Ziua 1: Politehnica Timişoara – CSM Focşani (ora 15:00), Steaua – DINAMO (ora 17:30);

Duminică, Ziua a 2-a: Finala mică, ora 15:00; Finala mare, ora 17:30;

Arena din Focşani este neîncăpătoare pentru cererea de bilete care există înaintea acestui Final Four – sala are mai puţin de 1.000 de locuri. După cum a mărturisit Ovidiu Semen, team-managerul echipei Dinamo, fanii alb-roşii au solicitat 700-800 de bilete pentru acest meci. Există informaţii că şi steliştii au cerut peste 500 de bilete. Aceste cereri au fost imposibil de rezolvat în condiţiile în care arena din Focşani este totuşi printre cele mai mici din Liga Naţională.

Cluburile au primit fiecare câte 100 de bilete, iar o altă parte din bilete au fost vândute pe internet. Cert este că de mult timp la acest eveniment nu mai sunt biltete disponibile. Pentru a satisface şi pretenţiile gazdelor, oficialităţile locale au decis să monteze un ecran uriaş în Piaţa Unirii din Focşani, unde pot fi urmărite meciurile din Cupa României.

Suporterii lui Dinamo, au anunțat pe pagina oficială de facebook: “Peluza Cătălin Hîldan” În care informează, că vor fi disponibile 5 autocare și 250 de bilete. Deplasare se va face sâmbătă (09/03/2019), de la ora 11:30, din fața stadionului Dinamo.

La ultimul meci Steaua – Dinamo cu ambele galerii în arenă, în 2016 în Sala Polivalentă din Bucureşti, a început cât se poate de prost, cu … gaze lacrimogene în tribune! Jandarmeria a intervenit atunci în forţă după ce galeriile au intrat în arenă, pentru a stopa din faşă o bătaie generală între suporteri. La vremea respectivă, galeriile au fost amplasate prost, iar cordon de stewarzi nu prea a existat, motiv pentru care a fost foarte uşor ca fani din ambele tabere să ajungă faţă în faţă.

Măsurile de securitate pentru Final Four sunt sporite, având în vedere că galeriile echipelor Steaua şi Dinamo au de parcurs şi acelaşi drum până la Focşani şi vor avea aceeaşi intrare în arenă. Pe traseu a fost mobilizată Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău. Apoi, bulevardul care duce spre sală va fi închis circulaţiei, iar în drum spre sală vor fi mai multe filtre. Practic, la sală vor ajunge doar posesorii de bilete.

Înaintea turneul Final Four, atât oficialii cluburilor, dar şi ai federaţiei şi autorităţilor locale au făcut apel la fair-play.

„Fac apel la toţi suporterii tuturor echipelor să se manifeste fair-play şi să arate o decenţă în ceea ce înseamnă manifestarea în sală şi în municipiu. Ne dorim să fie un eveniment care să îmbrace o haină e sărbătoare”, a declarat primarul Cristi Misăilă.

“Pe teren, jucătorii sunt prieteni. Sperăm că acest respect reciproc să se ducă şi spre tribună.

Venim după un parcurs greu, atât în Liga Campionilor, cât şi în campionat. Am suferit două eşecuri în ultima săptămână, nu ne este bine. Venim la Focşani cu o singură dorinţă, să câştigăm Cupa României. Sâmbătă vom avea un meci de foc cu Steaua, o echipă foarte bună”, a spus Ovidiu Semen, team-manager Dinamo.

Dintre cele patru echipe, doar Dinamo Bucureşti a câştigat Cupa României, de când se joacă în acest sistem cu Final Four, în urmă cu 2 ani, la Ploieşti, după o finală cu Constanţa.

Lasă un răspuns