Banii televiziunilor ţin în viaţă fotbalul românesc. Vezi ce anunț sumbru, face Alexandru David

Construcția noului stadion Dinamo a fost amânată pe termen nelimitat și nu se știe exact când anume vor începe lucrările în Ștefan cel Mare.

Alexandru David, preşedintele lui Dinamo, a analizat dintr-o altă perspectivă problema. Aceea că toate echipele din Liga 1 sunt obligate să investească în infrastructură, pentru că în viitor pot avea probleme. Există posibilitatea ca sumele pentru drepturile TV să scadă. David face o paralelă cu ceea ce a reuşit Craiova. A construit un nou stadion, iar acum se bucură de o sumă importantă de bani care intră în conturile clubului.

“Fotbalul din România câştigă doar din drepturile TV şi este o nebunie să nu faci totul pentru a creşte veniturile, bugetul. E posibil ca sumele din drepturile de televizare să scadă şi să aibă toate cluburile probleme.

Ceea ce s-a întâmplat la Craiova este lăudabil. Au făcut un stadion modern, iar acum vin foarte mulţi spectatiori. Fac şi acţiuni de marketing, iar asta trebuie să se întâmple la toate echipele, mai ales la cele cu tradiţie. La Dinamo este foarte aproape să se rateze un astfel de moment prielnic, să se construiască o arenă”, a declarat în această dimineață, Alexandru David la Pro X.

Drepturile de televizare ale Ligii 1 Betano sunt deţinute în acest moment de Intel Sky, dar contractul cu LPF expiră la finalul sezonului în curs. Compania a cumpărat drepturile pentru perioada 2014-2019, pentru 170.5 milioane de euro, cea mai mare sumă pe care au fost vândute vreodată.

Lasă un răspuns