Florin Bratu știe de ce nu a reușit la Dinamo: ”De aceea nu am putut”

Fostul antrenor al grupării din Ștefan cel Mare, Florin Bratu a fost demis de la Dinamo București, în septembrie anul trecut, după doar șapte luni petrecute pe banca tehnică a „câinilor”.

melimeloparis.ro

Tehnician, în vârstă de 39 de ani, în prezent o pregătește pe Aerostar Bacău în Liga a II-a,
a vorbit despre greșeala care l-a costat postul de antrenor la Dinamo și ce i-a lipsit pentru a confirma la clubul patronat de Ionuț Negoiță.

Bratu este de părere că dacă avea puterea lui Mircea Rednic nu mai era demis de la Dinamo.

„Cei care sunt la Dinamo și-au asumat această schimbare. Orice antrenor care vine la echipă, își face lotul, strategia așa cum poate (…) Și eu, dacă aveam puterea lui Mircea Rednic, probabil că lucrurile erau diferite. Eu sunt mai mic în vârstă și de aceea nu am putut schimba mai mult”, a declarat Florin Bratu.

Sâmbătă, Florin Bratu are meci cu U Cluj, echipa lui Bogdan Lobonț, care luptă pentru promovare. Fostul atacant de la Dinamo se concentrează pe salvarea de la retrogradare cu Aerostar Bacău, în al doilea eșalon fotbalistic și spune că este impresionat de stilul ofensiv al lui „Lobby”.

„E prima experiență la nivel de Liga a doua, dar am avut o surpriză plăcută, să văd că la nivelul Ligii a doua este unul bun, care se bazează pe forță, tacticizat destul de mult. Uită-te la primele cinci echipe! Cred eu că în acest an orice echipă va ajunge la baraj, are șanse să treacă mai departe.

elefant.ro

El a fost portar, dar practică un fotbal ofensiv. Mă surprinde (…) Ei au prima șansă, sunt echipa de pe locul 2. Și noi, pe teren propriu, la Bacău, suntem o echipă greu de bătut. O să ne jucăm șansa sâmbătă și o să dăm totul pe teren”, a mai spus antrenorul celor de la Aerostar Bacău.

  • ”Mitraliera” a îmbrăcat tricoul lui Dinamo de 47 de ori și a marcat 28 de goluri pentru ”câinii roșii”. Acesta a antrenat juniorii formației din Ștefan cel Mare în sezonul 2014/2015 și echipa mare în sezonul 2017/2018.