AUDIO | Florin Prunea: „Dinamo a fost un sat fără câini în ultimii ani”

Florin Prunea, fostul mare portar al echipei naționale de fotbal a României, dar și al lui Dinamo, a fost prezent în studioul Sport Total FM.

Fostul goalkeeper în vârstă de 50 de ani, ultima oară președintele grupării Poli Iași, în perioada 2013-2017, a vorbi despre situația actuală din fotbalul românesc, dar și despre posibilitatea de a reveni într-o funcție de conducere la un club din Liga I.

„Dacă este un proiect serios și pe termen lung la o echipă, mă duc. Altfel, nu.

Sunt probleme serioase la Iași, în prezent. S-au desființat toate secțiile sportive. Mi-e teamă ca în curând să nu dispară și fotbalul.

Ambrozie nu a condus nici măcar o căruță la viața lui, a fost adus acolo pe un salariu de 3.000 de euro. Când tu vii și minți că vrei în play-off, dar vinzi cei mai buni doi jucători, Andrei Cristea și Dylan Flores, nu ai cum să intri în play-off!

După doi ani în care Dinamo nu a intrat în play-off, lumea e supărată. Acum este și problema cu stadionul, altfel ar fi stat lucrurile dacă se făcea un nou stadion. Au o singură șansă în privința asta, să se pună la masă cu domnul Nicolae Badea și să discute.

Dinamo a fost un sat fără câini în ultimii ani, de aceea s-a ajuns unde s-a ajuns. Bugetul este de 135.000 de euro lunar, sunt în primele patru echipe la acest capitol. Eu l-am cunoscut pe Alexandru David, mi s-a părut un om OK. Nu am ajuns la Dinamo pentru că am cerut un contract mai mare, pe doi ani”, a spus Florin Prunea, în cadrul emisiunii „Trafic Sport”.

  • Fostul portar a făcut primii paşi în fotbal la Dinamo. A jucat 186 de partide pentru echipa mare a „câinilor”, în mai multe rânduri: 1985-1988, 1992-1998 și 1999-2000.

  • Prunea a fost și conducător în „Ștefan cel Mare”, el ocupând funcția de manager sportiv în 2010.

  • Ca jucător, a câștigat trei trofee cu Dinamo: titlul de campion în 2002 și Cupa României în 1986 și 2001. Are 40 de selecţii la echipa naţională a României şi 14 prezenţe în cupele europene. În cariera sa a mai jucat la Craiova, „U” Cluj, Astra Ploieşti, FCM Bacău, FCBraşov, FC Naţional, Erzurumuspor, Litex Lovech şi Skoda Xanthi.