AVANCRONICĂ | Gaz Metan Mediaș – Dinamo București

În această după-amiază cu începere de la ora 17:30 la Mediaș se vor întâlni Gaz Metan și Dinamo București. Această partidă este un derby al play-out-ului. Învingătoarea acestei confruntări va deveni liderul acestei zone a Ligii 1, după două etape ce au urmat sezonului regulat.

Prima partidă a avut loc pe 5 septembrie 1948, CSM Mediaş – Dinamo 1-1, rezultat rămas în istorie drept întâia remiză înregistrată de bucureşteni în Liga 1. Pentru oaspeţi, antrenaţi la vremea respectivă de Coloman Braun, a marcat Dumitru Ignat, în timp ce pentru trupa condusă de pe bancă de Alexandru Tănase a înscris Huzum.

După multe căutări, Dinamo pare să-și fi găsit o formulă de joc, sub bagheta lui Mircea Rednic. Ultimele două meciuri (2-1 cu Concordia și 2-0 cu Călărași) au stabilit o normă de două goluri marcate de către dinamoviști.

Rednic a adus un marcator foarte bune, pe italianul Montini. O altă „gură de foc” rămâne mijlocașul ofensiv Nistor. dar stilul de joc al lui Rednic poate aduce la finalizare orice alt jucător de câmp, inclusiv fundașii.

Mircea Rednic a fost spectaculos la conferința de presă organizată înaintea deplasării la Mediaș pentru partida cu Gaz Metan: „Vom avea un meci greu cu Mediaş, mai ales că cei de la Gaz Metan au şi câştigat în ultima etapă. Am fost la meci, am văzut o echipă foarte bine organizată, stau foarte bine pe contraatac, au şi jucători care pot face diferenţa. Nu avem niciun accidentat, singura problemă a avut-o Nasser, care nu s-a antrenat trei zile din cauza unei răceli, dar de astăzi va intra sută la sută cu echipa. Alexander Cristovao şi-a rezolvat problemele cu viza şi va intra într-un program separat de pregătire. Va trebui să plece încă o dată în Polonia, când va fi apelul, sper să găsească înţelegere în ceea ce priveşte suspendarea”, a spus „Puriul” la conferinţa de presă.

  • 13 puncte au obținut „câinii roșii” în 2019, fiind lideri într-un clasament alcătuit pe baza rezultatelor înregistrate în acest an calendaristic.

De partea cealaltă, Gaz Metan a trecut destul de greu de șocul schimbării de antrenor. După o serie de meciuri fără victorie, a venit însă succesul cu Hermannstadt, foarte clar, urmare a unui joc convingător.

După patru meciuri în care a marcat, în total, un singur gol, echipa lui Iordănescu jr a punctat de două ori în poarta conjudețenei din Sibiu. Jocul echipei din Mediaș pare să se fi calibrat pe calapodul noului antrenor, acum sunt așteptate golurile.

Un argument ofensiv pentru gazde este venezueleanul Rondon, un marcator mereu periculos.

„Întâlnim cel mare tare adversar din play-out, și ca tradiție, și ca valoare. Nu o percepem ca o finală, cel puțin nu e pentru noi. E un meci deschis oricărui rezultat, contra unui antrenor cu mare experiență, pe care eu îl apreciez foarte mult, care dacă-și gestiona mai bine lucrurile, din timp, ar fi fost în play-off, acolo unde cred că este locul lui Dinamo. M-a surprins că Dinamo e în play-out și nu în play-off, fiindcă am avut mai demult o discuție scurtă cu oamenii din conducerea clubului, iar condițiile sunt foarte bune, cu un fond de salarii ridicat, plătit la timp, au o infrastructură bună. Dar cei de acolo știu mai bine ce s-a întâmplat, dacă făceau o selecție mai atentă, nu erau aici. Dinamo, conform tuturor criteriilor legate de fotbal, de la fani, finanțe, lot, antrenor, infrastructură, trebuie să fie în play-off”, a declarat tehnicianul medieșenilor, înaintea meciului cu Dinamo.

  • Gaz Metan vs Dinamo în Liga 1: 26 jocuri – 5 victorii Gaz Metan – 7 remize – 14 succese Dinamo.

elefant.ro

  • Cele mai multe goluri s-au marcat pe 14 aprilie 2001, Dinamo – Gaz Metan 4-2 (Marius Niculae – triplă, Tameş / Lupescu – autogol, Ciurar).

Cea mai recentă întâlnire directă: 23 noiembrie 2018, Dinamo – Gaz Metan 1-1, marcatori Salomao şi Trif.

ECHIPE PROBABILE

Gaz Metan Mediaș: Pleșca – Crețu, Larie, M. Constantin, Bușu – Olaru, Fofana, Chamed, Luis Aurelio, Caiado – Rondon.

Dinamo: Mandanda – Sorescu, Klimavicius, D. Ciobotariu, Aliji – Montini, I. Filip, Nistor, Ait-Atmane, Jaadi – Papazoglou.

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

Gaz Metan – 27 ani şi 2 luni;
Dinamo – 24 ani şi 8 luni.

Lasă un răspuns