Cornel Țălan, a răbufnit: „Am ajuns să nu cunosc 3 jucători la Dinamo”. Vezi ce spune despre neconvocarea lui Nistor la echipa națională

Cornel Ţălnar, fost jucător şi antrenor la Dinamo, a comentat situația actuală a lui Dinamo și deplânge starea în care a ajuns clubul din Ștefan cel Mare.

„Eu, unul dintre cei mai vechi şi cu cele mai multe state de servicii, 9 ani ca jucător şi vreo 17 ca antrenor, am ajuns să nu cunosc 3 jucători la Dinamo. Este o ruşine şi din punctul ăsta de vedere sunt foarte mâhnit. Dinamo n-a arătat nimic în acest campionat. Probabil că la ce jucători foarte proşti a avut Dinamo, cu o echipă haotică, el a ieşit puţin în evidenţă, dar de aici şi până la a arăta că merită să joace la naţională e cale lungă. Eu nu contest calităţile lui Nistor, dar şi faptul că joacă într-o echipă care nu are niciun fel de identitate, la ora actuală, şi Cosmin s-a gândit la alţi jucători, care joacă în alte campionate sau luptă să câştige titlul”, a declarat Ţălnar, pentru o televiziune sportivă.

Dan Nistor este unul dintre cei mai buni mijlocaşi din Liga 1 Betano, dar selecţionerul Cosmin Contra nu va miza pe serviciile sale pentru „dubla” cu Suedia şi Feroe. Acest lucru a fost criticat de mai mulţi oameni de fotbal şi s-a crezut că relaţia nu tocmai bună dintre cei doi, în perioada Dinamo, să aibă legătură cu alegerea selecţionerului.

Cornel Ţălnar, cel care se ocupă de studiul adversarilor la prima reprezentativă, spune că lucrurile nu stau aşa şi că lui Nistor îi este uşor să se remarce la Dinamo, pentru că ceilalţi coechipieri ai săi sunt slabi.

„Cosmin nu este un tip conflictual, este un om realist, un om corect. Dacă Nistor ar ‘rupe norii’ şi ar face minuni în fotbal, l-ar lua imediat. Din păcate, Nistor şi Dinamo sunt unde sunt”, a mai mai spus Ţălnar.

Lotul complet convocat de Cosmin Contra:

  • Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 57/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0)
  • Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj, 7/1), Romario Benzar (FCSB, 14/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 33/0), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Dragoş Grigore (Ludogoreţ, 33/0), Cosmin Moţi (Ludogoreţ, 14/0), Cristian Ganea (Numancia, 5/0), Nicuşor Bancu (U Craiova 1948 CS, 7/0)
  • Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul, 3/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 8/0), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 3/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 40/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 28/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 1/0), Alexandru Mitriţă (New York City FC, 6/0), Gheorghe Grozav (Kisvárda FC, 27/5), Ciprian Deac (CFR Cluj, 18/3)
  • Atacanţi: George Puşcaş (Palermo, 4/1), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ, 29/7), Andrei Ivan