Replică genială a lui Cornel Dinu pentru Contra: “Se confirmă faptul că este lipsit total de experiență”

România a pierdut cu Suedia, 1-2, în primul meci din preliminariile EURO 2020.

Această înfrângere, a atras critici dure asupra selecționerului, Cosmin Contra și fotbaliștilor.

vivre.ro

Fostul mare jucător şi antrenor al lui Dinamo, Cornel Dinu, a fost unul dintre contestatarii jocului naționalei pregătite de Cosmin Contra, imediat după meciul de la Solna, încheiat cu victoria suedezilor.

Ieri, Cosmin Contra a răbufnit la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Insulele Feroe, în cadrul căreia a reamintit de CV-ul său unde se regăsesc echipe din Spania, dar şi două trofee cucerite pe plan intern cu Petrolul şi Dinamo.

Cornel Dinu, fost selecționer al României, îl vede pe Contra, ca pe un tehnician nepotrivit pentru un astfel de nivel și îi răspunde lui “Guriță”, după cele afirmate în conferinţa de presă, premergătoare meciului de la Cluj.

“Eu nu sunt vehement, sunt realist, adică bine informat. Ceea ce am spus eu nu am spus numai eu. Au mai spus Balint, Panduru sau Moldovan. În orice caz, mi se confirmă faptul că este lipsit total de experiență fostul și actualul meu prieten, dacă vrea, că eu știu să iert și să respect. M-a dărâmat, că mi-am dat seama că nu are experiență și nu este el de vină. Să fim serioși, pe unde ai fost, mă, Cosmine? Ce ai antrenat, ma, decât vreun passo doble prin Spania, prin echipe de pe lângă Saguntul lui Traian.

Suedia joacă de vreo 50 de ani la fel, 4-4-2. Despre ce vorbim? Să nu-ți dai seama că în fotbal sunt momente, de genul “dacă vrei să oprești apa de la 3, oprește-o de la parter”, cum spunea săracul Traian Tomescu acum 40 de ani, e grav.

În momentul în care a jucat cu două vârfuri, automat s-a schimbat jocul acestor suedezi modești. Suntem departe de realismul jocului. L-a băgat pe săracul Ianis, dar cu el trebuia să înceapă. Lucrurile sunt simple, dacă ăia joacă 4-4-2, joci și tot 4-4-2, iar unul dintre mijlocași trebuie să joace în spate celorlalți mijlocași, plus că trebuie să învețe să accepte critica și să-și înfrâneze pornirile.

Nu ne ridica la plasă prin necunoaștere, că te prindem și dăm de-azvârlitelea de nu te vezi, nu cu răutate, ci cu argumente tactice. Cum adică ar fi trebuit să schimbe 7 jucători la pauză? Nu îi compromite pe acei jucători? L-ai băgat pe Ianis, ok. Dar obligă-l pe Ianis și Keșeru să țină doi stoperi pe faza lor de atac, ca să nu mai ajungă apa la etajul 3.

Această generație U21 trebuie aruncată în luptă, corect, și ceea ce am văzut până acum este meritul lui Cosmin. Pe Băluță nu l-aș fi schimbat de acolo, să stea lângă Ianis, da, dar pe Stanciu l-aș lăsa la cămile, dacă acolo a vrut să meargă, că nu-și justifică prezența acum”, a declarat Cornel Dinu, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Totodată, “Mister” a criticat afirmațiile lui Anghel Iordănescureferitoare la faptul că România are jucători care pot face față selecționatei Spaniei, cele două naționale urmând să se întâlnească în preliminariile Euro 2020. Ca și Dinu, fostul selecționer al “Generației de Aur” s-a arătat dezamăgit de jocul “tricolorilor” în prima repriză a partidei de la Solna.

“Cum adică să-i ținem pe spanioli pe loc cu acești jucători? Ce-i asta, un soi de propagandă, că altfel nu-l înțeleg?. Să avem un pic de decență, nu să sărutăm icoana, băgăm două cruci și gata am rezolvat meciul.

Noi trebuie să ne dăm și două palmne în baie dacă spunem asta despre Spania. Noi putem să batem Spania, dar dintr-o sută de meciuri vom reuși victoria o dată! Să ne ducem bătrânețea până la capăt cu decentă”, a mai spus Cornel Dinu.

Lasă un răspuns