Răspunsul lui Lobonț după ce i s-a cerut demisia: „Nu vreau să par lipsit de respect faţă de suporteri”

Universitatea Cluj a trecut la scor (6-2), de Academica Clinceni. Fostul portar al lui Dinamo, actual tehnician la echipa ardeleană, s-a declarat parțial mulțumit de victoria pe care „șepcile roșii” a obținut-o la București, marți seară, în etapa a 29-a a Ligii 2.

„Pisica” a comentat înfrângerea de la sfârşitul săptămânii trecute care i-a nemulţumit pe fanii clujenilor. Fostul portar a spus ce i-au strigat fanii după eșecul de acasă cu Mioveni, din runda trecută, scor 1-2.

„Nu pot să zic că a fost presiune. Nu vreau să par lipsit de respect faţă de suporteri, dar mie mi se pare puţin ciudat, la un antrenor care…. Eu am fost primul care a recunoscut. Am spus că sunt la început de drum, nu am experienţă în meseria asta. De asta mie mi se pare puţin ciudat. Poate par un alien când spun chestiile astea, dar aşa văd lucrurile. Sunt contestaţi mult mai mari şi mult mai consacraţi decât Lobonţ.

E normal, e o reacţie normală a suporterilor şi e dreptul lor să conteste antrenorul când echipa pierde sau când jocul nu merge. Mi le asum şi fac parte din cariera mea toate aceste experienţe. Şi, cu siguranţă, o să îmi folosească în viitor. Nu o să fie ultima dată când o să mi se ceară demisia. Mai am drum lung de parcurs, aşa că demisia o să se mai strige.

Important este parcursul pe care îl avem, promovarea este o consecinţă, un rezultat. E mult mai important ceea ce facem zi de zi, fotbalul e 24/7, nu doar când se joacă meciul. Cei de la Clinceni au fost cei mai isteţi dintre toţi. Nu au declarat niciodată promovare, promovare, promovare. Şi implicit au trimis presiunea în altă parte. Asta a fost strategia lor” , a declarat Bogdan Lobonţ.

Format la Corvinul Hunedoara, Bogdan Lobonţ a mai trecut în cariera sa pe la Rapid, Dinamo, Ajax Amsterdam şi AC Fiorentina. Acesta are în palmares trei titluri de campion al României, unul cu Rapid şi două cu Dinamo, dar și un titlu de campion al Olandei.