AVANCRONICĂ | Dinamo București – FC Botoșani

Dinamo București și FC Botoșani se întâlnesc în etapa a 6-a a Play-out-ului Ligii I, astăzi, de la 21:00, pe stadionul Dinamo.

Așa cum a subliniat și Mircea Rednic, în conferința de presă care a prefațat meciul cu FC Botoșani, obiectivul lui Dinamo este să câștige zona de Play-out. În acest moment, liderul Gaz Metan Mediaș are patru puncte avans, dar și un meci mai mult disputat.

Partida cu echipa moldoveană are o semnificație aparte pentru „câini”, întrucât FC Botoșani ne-a „trimis” în play-out, câștigând pe stadionul din „Ștefan cel Mare”.

„O să fie o partidă destul de dificilă. Ştim cu toţii că Botoşani e o echipă omogenă şi o echipă organizată, dar avem avantajul că jucăm acasă şi avantajul formei. În ultimele meciuri noi am arătat mult mai bine decât ei. Şi avem de luat şi o mică revanşă. Ei ne-au cam spulberat ultimele speranţe la playoff.

Trebuia să-mi strici tu ziua, cu înfrângerea cu Botoşani. Şi acum am un os în gât. Nu ştiu dacă să-i zic revanşă, vreau să continuăm cu rezultate bune.

Aici la noi am avut impresia că obiectivul lor este doar să o blocheze pe Dinamo pentru că meicul următor cu Viitorul nu au mai avut aceaşi atitudine aceaşi răutate. pănă şi arbitrul şi-a schimbat maniera de arbitraj. A fost acelaşi arbitru”, a declarat Mircea Rednic.

Klimavicius și Ioan Filip sunt accidentați, ei fiind jucători defensivi destul de importanți. În plus R. Jaadi este suspendat.

  • Dinamo și FC Botoșani s-au mai întâlnit de 15 ori până în prezent.

De partea cealaltă, FC Botoșani a câștigat în etapa precedentă (1-0 cu FC Hermannstadt) și a pus capăt unei serii de șase meciuri fără victorie, care a dus-o la numai patru puncte de barajul de menținere în Liga I și la cinci puncte de zona retrogradării directe.

„Avem moral bun după victoria de acasa cu Hermannstadt, ne dorim să facem o partidă bună la Dinamo, să obținem un rezultat pozitiv. Cred că și un rezultat de egalitate ne-ar avantaja, pentru că situația noastră în clasament este una delicată și trebuie să ieșim cât mai repede din această zonă fierbinte”, a spus antrenorul Liviu Ciobotariu, care încă nu l-a reprimit pe Pițian la prima echipă.

În precedentul joci care a avut-o pe Dinamo drept gazdă a fost 1-2, în returul sezonului regulat. În turul acestui campionat, FC Botoșani s-a impus cu 2-0 pe teren propriu.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Muțiu – Dussaut, Mallo, Ciobotariu, Aliji – Zenke, Kabashi, Nistor, Sorescu – Monttini, Papazoglou.

FC Botoșani: Fraisl – Patache, G. Miron, A. Burcă, Soiledis – Papa, Rodríguez – Golofca, Fabbrini, Ongenda – L. Fulop.

  • Dinamo este pe locul 2 în clasamentul formei (între echipele din Play-out), cu 12 puncte câștigate în ultimele 5 etape, golaveraj 9-4.