HANDBAL | Dinamo se întărește pentru sezonul următor

Clubul Sportiv Dinamo anunță oficial primul transfer la echipa de handbal, în vederea sezonului 2019-2020. Egipteanul Mohamed Mamdouh Shebib (30 de ani / pivot) a semnat cu campioana României.

Egipteanul Mohamed Mamdouh Shebib (30 de ani / pivot) a semnat cu campioana României. Noul jucător al echipei noastre, are o înălțime de 1.93m și va veni dintr-un super campionat. Pivotul moment joacă pentru Montpellier (Franța).

Mohamed Mamdouh Shebib a semnat cu CS Dinamo, pe un an cu posibilitatea de prelungire pe încă unul. Campioana României dă astfel un jucător la campioana Europei (pe Hugo Descat) și ia un jucător de la puternica echipă din Franța.

Pe lângă Hugo Descat, Dinamo se va mai despărți la finele acestui sezon de pivotul Andras Szasz, jucător cu evoluții remarcabile atât în campionatul intern, cât și în Liga Campionilor. Mai mult, din anumite informații, am aflat că și Ciprian Șandru v-a părăsi Dinamo și urmează să semneze cu Potaissa Turda.

Mohamed Mamdouh Shebib este component de bază al naționalei Egiptului, cu care a jucat și la ultimul campionat mondial (locul 6). În meciul pentru locurile 5-6, pierdut cu Spania, pivotul egiptean a marcat de șase ori. În 189 de prezențe în tricoul naționalei sale, el a marcat nu mai puțin de 522 de goluri. Începând cu 2009, el a participat cu naționala țării sale la 5 turnee finale ale Campionatului Mondial.

Mohamed Mamdouh Shebib s-a transferat în 2016 în campionatul francez, de la Zamalek SC (Egipt) la Pays D’Aix UCH. Între 2017-2019 a jucat la Montpellier Handball, devenind câștigător al Ligii Campionilor în 2018. În finala CHL cu Nantes, Shebib a înscris 5 goluri.

Ca trofee individuale, Mohamed Mamdouh Shebib a fost ales cel mai bun pivot la Campionatul Africii pe Națiuni în edițiile 2016 și 2018.

Lasă un răspuns