VIDEO | Gest emoționant în memoria lui Patrick Ekeng

Au trecut 3 ani de când Patrick Ekeng, fostul jucător al lui Dinamo, a murit din cauza unei probleme cardiace.

Patrick Ekeng este un fotbalist care a murit cu adevărat pe teren pentru echipa sa, Dinamo. Astăzi se împlinesc trei ani de la la dispariția fotbalistului camerunez. Foștii coechipieri nu l-au uitat. Sergiu Hanca i-a dedicat golul marcat pentru actuala sa echipă, MKS Cracovia, în meciul cu Lechia Gdansk, scor 2-0.

„Ştiam că este etapa închinată lui. În fiecare an de când el nu mai este eu mi-am promis să joc pentru el. Măcar atât pot să fac. A fost îngerul meu, mereu. Am înscris în toţi aceşti 3 ani.Nu este deloc uşor să îţi auzi colegul cum îşi dă ultima suflare şi tu efectiv să nu poţi să faci nimic.

A fost şi încă este tragic. Îl vedeam mereu cu familia în oraş, tot timpul fericit. Era cel mai fericit coleg pe care îl aveam. Îl auzeam în fiecare noapte în cantonament, vorbea la telefon până la 1 noaptea, mereu fericit. Mi-a fost foarte greu să trec peste acea tragedie”, a spus Hanca pentru telekom.ro

Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon, pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo- Viitorul 3-3, la scurt timp după ce a intrase pe teren. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca medicul să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator.

Patrick Ekeng a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez a decedat din cauza unei probleme cardiace. Medicul de pe ambulanța care l-a preluat pe jucător de pe gazon a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Capitalei și acuzat de ucidere din culpă.

  • 26 de ani avea Patrick Ekeng în momentul în care a decedat pe teren