AVANCRONICĂ | Dinamo București – Gaz Metan Mediaș

Meciul de fotbal dintre Gaz Metan Medias si Dinamo Bucuresti, din a doua etapa a play-out-ului Ligii 1 Betano, disputat pe stadionul Municipal Gaz Metan din Medias, duminica, 17 martie 2019.© FOTO: Valentin Macrea / Sport Pictures

Dinamo și Gaz Metan Mediaș se întâlnesc în etapa a noua din play-out-ul Ligii I Betano, vineri, 10 mai, de la ora 21:00. Va fi duelul dintre primele două clasate din play-out – Gazul e lider cu 38 de puncte, urmat de „câinii roșii”, cu 34. Botoșaniul completează podiumul, dar la opt puncte mai jos.

Dinamo pornește conform bookmakerilor cu prima șansă în această confruntare, în ciuda faptului că se află cu o poziție în spatele oponentei.

Mircea Rednic este supărat după înfrângerea (0-1) din etapa precedentă, de la Călărași.

„Nu mi-a plăcut atitudinea jucătorilor străini. Ok, poţi să pierzi, se întâmplă, dar trebuie să ai ceva atitudine, dorinţă. Să respecţi clubul, fanii. Ei ştiu care e situaţia lor. Eu sunt în căutări, unii dintre ei sunt în probe.

Ei știu foarte bine care este situația lor. Eu sunt în căutări, ei sunt, unii, în probe. Mai sunt trei-patru care au contracte până în vară cu opțiune. Le-am spus: “Să nu credeți că ați venit în România să faceți figurație sau să câștigați bani nemunciți”. Care au înțeles o să rămână, care nu, bye-bye”, a spus tehnicianul la conferinţa de presă.

Sunt ceva probleme de lot de dinaintea confruntării cu Gaz Metan Mediaș: Nistor și Papazoglu nu s-au antrenat în această săptămână, iar Sorescu abia a revenit la antrenamente. Ioan Filip este și el accidentat, iar Ricardo Grigore este suspendat.

Gaz Metan Mediaș are nevoie de egal pentru a rămâne în fruntea clasamentului din play-out. Medieșenii au cel mai bun atac din această secțiune a clasamentului Ligii I.

Sunt în continuare probleme cu banii. Potrivit presei sportive, zece jucători nu s-au mai antrenat luni. Marți, ei au fost convinși de Edward Iordănescu să facă o ședință de pregătire. La rândul său, Iordănescu jr. ar fi decis să demisioneze dacă fotbaliștii nu își vor primi salariile restante.

„Ne aşteaptă un meci foarte important pentru noi, pentru club, pentru suporteri, pentru comunitate. Avem datoria să strângem din nou rândurile, să ne găsim din nou concentrarea, motivaţia, să reuşim să producem un joc bun, cu o bună organizare a jocului, cu o implicare foarte bună a jucătorilor şi totul să se concluzioneze cu un rezultat bun. Un rezultat bun ar fi o victorie, dar bineînţeles nu ar fi de neglijat nicio remiză, fiindcă există această distanţă de patru puncte între noi şi Dinamo. Vom avea în faţă o echipă extrem de competitivă, care, la fel ca noi, a avut un parcurs foarte bun. Va fi un joc deschis oricărui rezultat. (…) Nu veţi vedea o echipă care să se pună pe două linii, fiindcă nu intră în filosofia noastră”, a declarat Edward Iordănescu la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Dinamo.

Accidentat, Trif e singurul absent al oaspeților care nu s-au impus niciodată în deplasare la Dinamo – au fost trei egaluri și 11 înfrângeri, golaveraj 8-25, în 14 partide acasă la alb-roșii.

ECHIPE PROBABILE:

Dinamo: Mandanda – Dussaut, Klimavičius, Ciobotariu, Aliji – N’Diaye, R. Jaadi, Sorescu – Zenke, Monttini, Popa.

Gaz Metan Mediaș: Pleşca – Creţu, M. Constantin, Larie, Buşu – Fofana, Luís Aurélio – Olaru, Ivanov, Caiado – Rondon.