Ziggy a semnat cu Dinamo. Vezi cum îl caracterizează dinamoviștii din Scoția pe fundaș

Fundașul scoțian Ziggy Gordon a semnat sâmbătă un contract cu Dinamo. Contractul va intra în vigoare după vizita medicală programată la Institutul Național de Medicină Sportivă din Capitală.

Cei doi dinamoviști, împrumutați la St. Mirren (Scoția), Mihai Popescu și Laurențiu Corbu i-au creionat portretul viitorului stoper al dinamoviștilor. Ziggy le-a fost adversar, jucând pentru Hamilton, care s-a salvat de la retrogradare chiar în duelul direct cu St. Mirren. Popescu și Corbu vor juca după-amiază returul cu Dundee (0-0) în barajul pentru a rămâne în prima divizie.

“Gordon e puternic, agresiv, în echipa lui a cam ieșit în evidență mereu, genul de apărător care se implică în duelurile corp la corp”, a dezvăluit Mihai Popescu.

Gordon poate juca și stoper, și fundaș dreapta: “Am văzut că aici a fost folosit mai mult central. Are forță și este foarte agresiv. Sunt tare curios cum va juca în România, fiindcă e alt fotbal. Dacă ar fi să-l compar cu cineva, e genul lui Gabi Mureșan, care era la CFR. Mi se pare chiar mai agresiv”, a spus Laurențiu Corbu.

Născut la Glasgow, pe 23 aprilie 1993, Ziggy Gordon a evoluat în acest sezon pentru Hamilton, în prima ligă a campionatului scoțian, 41 de partide și două goluri marcate în toate competițiile.

  • 114 meciuri a adunat Ziggy Gordon în prima divizie a campionatului din Scoția, marcând 4 goluri.
  • 11 partide a jucat Ziggy Gordon la Jagiellonia, cu care a terminat, în urmă cu doi ani, pe locul secund în prima ligă a Poloniei.
  • 2 selecții are Ziggy Gordon pentru reprezentativa sub 19 ani a Scoției.
  • 26 de ani a împlinit, luna trecută, Ziggy Gordon.

Lasă un răspuns