Noi declarații oferite de Mircea Rednic după despărțirea de Dinamo: „Negoiţă a pierdut 400.000 de euro cu plecarea mea’

Mircea Rednic a fost înlocuit cu Eugen Neagoe, luni, după ce „Puriul” s-a certat cu Ionuţ Negoiţă. Patronul n-a fost de acord cu noi investiţii, iar Rednic a fost pus pe liber. Pretextul lui Negoiţă a fost locul 9 pe care a terminat Dinamo, cea mai slabă clasare din istoria clubului.

Într-o intervenție telefonică la Digi Sport, Mircea Rednic a povestit despre problemele pe care le-a avut de înfruntat pe parcursul mandatului său în Ştefan cel Mare şi afirmă că a împrumutat clubul pentru că Ionuț Negoiță nu plătea la timp salariile jucătorilor. Fostul tehnicianul a explicat că se înţelesese cu Ionuţ Negoiţă să îi dea o şansă fiecărui jucător din lot pentru a face o evaluare cât mai completă şi că aşa conveniseră.

„Ce voia, după o săptămână să batem pe toată lumea?! Uite, de exemplu mi s-a reproşat că am pierdut meciul ăla din Cupă cu echipa de Liga a treia, la Miercurea Ciuc…păi, ca să baţi o echipă de Liga a treia nici n-ai nevoie de antrenor!

Eu am fost obligat să schimb echipa de la un meci la altul, ca să iau decizii cu jucătorii. Şi consider că am luat decizii bune să renunţ la mulţi din ei, uitaţi-vă unde sunt jucătorii care au plecat, păi sunt rezerve în liga a doua! Am discutat că trebuie făcută curăţenie…n-am mai stat să mă uit la rezultate. Credeam că avem un proiect, când colo…dacă vrei să faci ceva, nu schimbi antrenorul după două etape, după şapte etape…”, a spus Rednic pentru sursa mai sus citată.

La final, Mircea Rednic a ţinut să explice că Dinamo a pierdut financiar de pe urma plecării sale: “Negoiţă a pierdut 400.000 de euro cu plecarea mea. Banii veneau de la doi sponsori pe care îi aduceam eu! Dacă Dinamo are nevoie de mine şi financiar, o să ajut Dinamo. Omul (n.r. Negoiţă) nu prea dădea bani la echipă, erau discuţii multe, acum se fac două luni de când jucătorii n-au fost plătiţi!

Eu acum am ofertă pe masă de la o echipă din Qatar. Salariul e de un milion de euro anual. Cu bonusuri, ajung şi la un milion două sute”.

  • 2 milioane de euro profit a avut Dinamo în ultimii trei ani
  • 3 antrenori a avut Dinamo în stagiunea precedentă (Florin Bratu, Claudiu Niculescu, Mircea Rednic)