VIDEO | CALIFICARE!!! România va juca în semifinalele Campionatului European Under 21

România U21 a avut nevoie de doar un rezultat pozitiv în faţa Franţei U21 pentru a se califica în semifinalele EURO 2019. Accederea în semifinale înseamnă şi prezenţa la Jocurile Olimpice, după o pauză de mai bine de 50 de ani.

După o remiză albă cu naționala Franței, România U21 va juca împotriva Germaniei U21 în semifinalele EURO 2019. Meciul se va juca pe 27 iunie, de la ora 22:00, ora României. Partida se va juca la Reggio Emilia, pe „Mapei Stadium”.

În primul sfert de oră, Rus bubuie mingea, Boboc e și el activ, Olaru driblează, Nedelcu dă o pasă lungă superbă și are două intercepții de efect. Iar ultimul, Coman, ratează cea mai mare ocazie. Intră în careu, își pune mingea pe șut, Upamecano și Amian intervin. Și sunt aproape de autogol (11). Francezii sunt puternici, dar echilibrăm. Și Nedelcu e aproape de 1-0, reia cu capul de la marginea careului după un corner. Mingea trece razant pe lângă bara stângă. Trăim, trecem de prima jumătate de repriză, considerată critică pentru a păstra un rezultat pozitiv.

Ianis de pe lângă o lovitură liberă, apoi recuperează superb pe stânga, de la Amian, însă Olaru trage peste. E important că stăm sus, în triunghiul dintre Konate, Amian și Tousart, unde jena francezilor e prea mare pentru a face ceva mai sus de mijloc.

Ne bate inima mai tare doar le cornere, unde, însă, Pușcaș e împărat. Respinge tot, atrage ca un magnet tot ce vine de la colț. De frică, francezii urcă numai cu 4 oameni la fiecare lovitură de colț. Și se face pauză cu 0-0, scor la care mergem la braț. Italienii deja comentează.

Trec minutele și trec bine pentru noi. Nici francezii nu forțează. Le convine și le e și frică, la 0-1 sunt eliminați. Cicâldău iese, protejat, avea cartonaș galben, lumea e fericită cu pacea de la Cesena. Și-apoi, șoc pentru francezi. Pușcaș scapă singur. Văd cum li se scurg șansele în pașii atacantului nostru. Bernardoni iese, însă, salutar. Și rămâne egalul alb.
Apoi ratează și Rus. Sunt momente rare, în care „cocoșii” tremură”, iar România, relaxată, joacă finalul pentru cei 12.000 de conaționali din tribune.

Se termină cum se aștepta toată lumea. Însă puteam chiar câștiga. Până la urmă, pentru noi contează că suntem în semifinale. Prima oară după cea reușită de „cangurii” U20 la Mondial, în 1981!

ECHIPELE DE START:

România: I. I. Radu – Cr.Manea, Nedelcearu, Ad. Rus, Boboc – Nedelcu, Cicâldău (T.Băluță 59′) – Olaru (Vl. Dragomir 72′), I. Hagi, Fl. Coman – Puşcaş (Ad. Petre 83′).

Franţa: Bernardoni – Amian, Konate, Upamecano, Sarr – Ntcham, Tousart, Guendouzi, Thuram (Del Castillo 84′)- Mateta, Ikone (Reine-Adelaide 84′).