Kevin Bru: „Mă simt gata de luptă”

Kevin Bru, al 7-lea transfer făcut de Eugen Neagoe în această vară vrea să facă uitat sezonul negru, precedent.

Căpitanul naționalei statului Mauritius, a vorbit într-un interviu acordat unui trust de presă sportivă, despre echipa noastră și s-a prezentat fanilor dinamoviști.

„Mă simt bine, gata de luptă, gata de campionat. Am avut și alte oferte din România, din restul Europei, dar nu mi s-au părut la fel de tentante. Am vorbit cu managerul, ne-am conectat imediat și iată că sunt dinamovist.

Am auzit că antrenorul m-a comparat cu Steven Gerrard sau a spus că sunt în stilul lui, mă onorează, dar eu știu care sunt calitățile mele și cum era liderul lui Liverpool. Sper să fiu jumătate din Stevie G la Dinamo și tot va fi bine!

Sunt genul de fotbalist căruia îi place să lase mingea să vorbească pe teren, să paseze, să aibă controlul ei și al meciului. Văd și creez culoare, sunt cu matematica. Îmi place să gândesc, să fac jocul să curgă. Pot juca și defensiv, dar nu e prima mea calitate. Nu sunt distrugător, mie îmi place cu mingea.

Când eram mai tânăr îmi plăceau Riquelme, Kaka, fotbaliștii inteligenți. Întotdeauna m-am raportat la ei doi, fotbaliști care gândeau pe teren. Acum, îmi plac Modrici, Kroos, Ozil, genul acesta. Auzisem de liga românească, de câteva echipe de la voi. Nu trebuie să vă mire, sunt în fotbal, n-ai cum să nu auzi, asta e meseria! Vorbim de echipe ce-au fost în cupele europene. Știu că Dinamo a trecut prin niște probleme, sper că s-au rezolvat, trebuie să fie din nou un nume important și, de ce nu, să se lupte la titlu.

E clar că atunci când spui România, spui Hagi! Am văzut meciuri ale naționalei voastre contra Franței. Am înțeles că București e un oraș frumos, ceva gen Paris. Dracula? (râde) N-am auzit de el, chiar nu știu cine e sau ce reprezintă.

Mama și tata sunt originari din Mauritius, apoi s-au mutat în Franța. Eu sunt născut la Paris, dar am rude în insulă, am ajuns să joc pentru naționala Mauritius, am fost și căpitan de echipă, sunt tare mândru de acest lucru. Țara părinților mei este foarte frumoasă, cu peisaje superbe, unele îți taie respirația. Sunt plaje pe care le vezi în postere. Sunt genul familist, am deja un băiețel de 3 ani, un altul e pe drum, peste câteva săptămâni. Hobby-ul meu este să am grijă de copii! Încerc să fiu un tată bun, învăț zi de zi, încerc să ofer niște lecții pozitive, să ne jucăm cu mingea, când sunt acasă, să vorbesc zilnic când sunt plecat”, a spus mijlocașul central pentru gsp.ro.

Născut la Paris, pe 12 decembrie 1988, Kevin Bru a evoluat în carieră pentru Rennes, Chateauroux, Clermont, Dijon, Boulogne, Istres (toate din Franța), Levski Sofia (Bulgaria), Ipswich (Anglia) și Apollon Limassol (Cipru).

  • 29 de meciuri a jucat Kevin Bru pentru Apollon Limassol,sezonul trecut, 17 în campionat, 5 în Cupa Ciprului și 7 în Europa League. A marcat patru goluri în prima ligă a Ciprului.
  • 103 partide, 4 goluri și 10 pase decisive a adunat Kevin Bru pentru Ipswich în toate competițiile din Anglia (Championship, Cupa Angliei și Cupa Ligii).
  • 14 selecții și un gol are Kevin Bru la prima reprezentativă a statului Mauritius, fiind și căpitan al echipei naționale. Până la 19 ani a evoluat pentru loturile de juniori ale Franței.

Lasă un răspuns