Ionuț Negoiță, aproape de vânzarea lui Dinamo

Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, a anunțat în luna iulie că în aproximativ o lună clubul va avea un nou patron. După mai multe nume apărute în spațiul public, se pare că omul de afaceri, Claudiu Florică este cel mai aproape să preia Dinamo de la Ionuţ Negoiţă.

Prietenii noștri de la Radio Dinamo 1948 anunță că sunt șanse foarte mari ca noul patron să devină omul de afaceri Claudiu Florică. Sursa citată anunță că cele două părți s-au înțeles, iar acum se efectuează analizele financiar-conabile și juridice premergatoare tranzacției.

De asemenea, dinamovișitii au mai precizat că procesul este unul de lungă durată, iar vânzarea finală a clubului se poate face în perioada septembrie – octombrie 2019.

”Sunt rezervat-optimist, am nevoie de timp, nu vorbim de un buget de avarie, doar să punem bani cât să treacă luna de salarii, astfel de lucruri nu se rezolva de pe o zi pe altă. Am nevoie de timp, lumea trebuie să înțeleagă că vorbim de o investiție de 10-12 milioane de euro, care nu sunt într-un sac după ușa, îi iei și merge jucăria. Vorbim de fonduri de investițîi ce-și asumă riscuri, care au nevoie de previziuni financiare solide, care trebuie să știe de ce trebuie făcută investiția, de ce atât și nu atât, care sunt planurile de back-up, sunt documente, un întreg mecanism.

Nu poți să zici: ”Hai, ia un milion și hai la treaba!”. Toate chestiunile astea au devenit publice și nu din cauza mea. Domnul Negoiță cred că e un om serios, mulți pot veni cu 500.000 de euro sau mai mult, dar trebuie să fii conștient că trebuie să duci Dinamo mai departe de 31 decembrie 2019. Ce facem mâine, poimâine, astea sunt întrebările la care trebuie să oferim răspunsuri”, a declarat Claudiu Florică pentru Radio Dinamo 1948.

  • 13,5 milioane de euro este cota de piață a echipei noastre.

Claudiu Florică este un controversat om de afaceri, trimis în judecată de către DNA în dosarul Microsoft pentru spălare de bani, are în acest moment cele mai mari șanse să preia Dinamo. Deși are probleme serioase cu justiția, Florică ar vrea să cumpere Dinamo pentru fiul său, care este pasionat de fotbal.