Dinamo nu se regăsește nici după a 5-a etapă

Poli Iași a învins-o pe Dinamo, 2-0, într-un meci din etapa a 5-a și a urcat pe locul 1 în Liga 1, stabilind un nou record în istoria echipei.

Trei acţiuni ofensive rapide în primele cinci minute, una dintre ele fiind bara lui Andrei Cristea. E asediu la poarta lui Straton, totul arată de parcă e un amical al Iaşului cu o echipă de amatori din localitatea în care moldovenii îşi fac pregătirea de vară. Nicandro Breeveld a deschis scorul în minutul 22, iar Ovidiu Horșia a stabilit scorul final 9 minute mai târziu, după o greșeală în lanț a apărării dinamoviste.

Ieșenii acumulează 11 puncte și stabilesc astfel un nou record în istoria echipei, fiind pentru prima dată pe locul 1 după 5 etape, cu 3 victorii și două egaluri.

Dinamo are doar 3 puncte și ocupă locul 10. O singură dată în istoria lui Dinamo s-a mai întâmplat ca alb-roșii să piardă 4 din primele 5 meciuri din campionat, în 1965/1966 (victorie în prima etapă, înfrîngeri în rundele 2,3,4, 6 / etapa a 5-a a fost restanţă şi s-a jucat în decembrie). De asemenea, Dinamo nu a pierdut niciodată 4 meciuri în etapele 1-5.

”New Dinamo”, ceea ce oficialii clubului le repetă sezon de sezon, intră la capitolul glume proaste. E un nou fake Dinamo, o copie nereuşită. Echipei care şi-a dus istoria în fruntea fotbalului românesc până atunci când a încăput pe mâinile samsarilor.

Lasă un răspuns