Dusan Uhrin a explicat de ce a ales să vină la Dinamo: „Dinamo este un club mare!”

Dusan Uhrin a adus un suflu nou la Dinamo! Elevii săi s-au apropiat la două puncte de play-off-ul Ligii 1, după două victorii la rând. Antrenorul ceh a spus într-un interviu acordat unui trust de presă, ce l-a determinat să antreneze în Ștefan cel Mare.

Tehnicianul vorbește și despre comparația inevitabilă cu tatăl său, unul dintre cei mai mari antrenori din istoria Cehiei. Acesta a pregătit echipa națională a Cehiei în perioada 1994-1997 și a terminat pe locul doi la Campionatul European 1996, din Anglia. Sub comanda lui Uhrin, cehii au terminat pe doi o grupă cu Germania, Italia și Rusia, nemții terminând pe primul loc. Mai departe, elevii seniorului au trecut de Portugalia în „sferturi””, de Franța în semifinale și au pierdut ultimul act, în fața Germaniei, scor 1-2. În afară de această performanță, tatăl antrenorului dinamovist a mai câștigat campionatul Cehoslovaciei de două ori și pe cel din Georgia o dată, a luat Cupe în Cipru, Algeria, dar și în spațiul arab.

„Dinamo este un club mare și am vrut să ajut echipa să fie din nou pe primele locuri, așa cum a fost de atâtea ori în istoria sa. Eu lucrez în fotbal de 28 de ani, am studiat la Universitate tot ce înseamnă pregătirea fizică, dar dacă nu ai un specialist nu e bine.

M-am uitat la multe meciuri și știu stilurile de joc ale unor echipe, în mare, dar după ce am venit aici, am început să studiez atent, să îmi fac montaje video și alte lucruri de detaliu”, a spus Uhrin pentru gsp.ro.

Acesta a vorbit despre comparația cu tatăl său și dacă a fost sfătuit de senior, pentru a alege Dinamo: „Pe vremea lui situația era altfel. Pe atunci antrenorii nu erau schimbați imediat, erau lăsați să lucreze. Stăteau doi, trei ani la un club. Acum, meseria noastră e puțin cam periculoasă. nu l-am întrebat ce decizie să iau, dar el și-a dorit să fiu aici, m-a susținut peste tot unde am fost. Știa că este vorba de un club foarte mare”.

Antrenorul lui Dinamo a explicat de ce a ales să lucreze cu staful tehnic a lui Eugen Neagoe. Fostul tehnician al echipei noastre, suferind un infarct la meciul Dinamo – Universitatea Craiova.

„Oamenii cu care am lucrat eu sunt sub contract cu alte cluburi și nu era timp. Am vorbit, dar aveau contracte și era imposibil să le rupă imediat. E dificil pentru mine, dar trebuie să îmi învăț secunzii pe care îi am acum care este filosofia mea. Însă nu e o problemă mare. Normal că era mai simplu să lucrez cu vechii colaboratori, dar nu e prima oară când lucrez așa. E în regulă, dar acum căutăm un preparator fizic”, a mai spus actualul antrenor al echipei noastre.

  • 2 trofeea câștigat Uhrin jr. în carieră: Cupa și Campionatul Georgiei cu Dinamo Tbilisi în sezonul 2012/2013.