CONFERINȚĂ DE PRESĂ | Dusan Uhrin Jr.: „Când am venit aici, a trebuit în primul rând să schimb ritmul jocului”

Antrenorul lui Dinamo, Dusan Uhrin a vorbit astăzi, la Săftica, despre următorul meci în Liga 1, programat sâmbătă, în deplasare, împotriva Astrei Giurgiu. Tehnicianul declară că şi-a schimbat în totalitate stilul de a aborda meciurile, astfel că Dan Alexa, fostul său elev de la Poli Timişoara, acum antrenor la Astra, nu îi mai cunoaşte schemele tactice.

„Ne aşteptăm la un meci foarte greu pentru că Astra joacă bine acasă, am văzut și victoria lor cu CFR Cluj. Trebuie să facem totul pentru cele trei puncte, nu va fi uşor, dar sper că va fi un meci bun. Trebuie să fim atenţi la jucătorii de pe benzi, sunt rapizi, trebuie să acoperim bine şi mijlocul terenului. Alexa îmi e prieten, am lucrat mult timp cu el. A fost un luptător, era cheia echipei mele, era căpitan, a fost o perioadă frumoasă. Poate este un avantaj că mă cunoaşte, dar m-am schimbat în totalitate.

Am jucat un amical cu o echipă din Liga a III-a în această săptămână, am avut toţi jucătorii la dispoziţie, am lucrat mult tactic în ultima perioadă, una dificilă, nu ştiu dacă este suficient. Am terminat la egalitate ultimul meci, nu sunt fericit, dar FC Botoşani a jucat bine, însă dacă arbitrul nu ar fi anulat primul nostru gol ar fi fost alt meci. Ei vorbesc de anumite penalty-uri, dar dacă era gol în prima repriză, scorul final putea fi 3-0, pot să spun şi eu asta. Dar cred că egalul a fost echitabil pentru toată lumea. Când am venit aici, a trebuit în primul rând să schimb ritmul jocului, de asemenea jucătorii nu erau fericiţi, erau căzuţi şi din cauza situaţiei nu a fost uşor. Am câştigat de două ori şi nu este suficient ca să fii în primele şase. Am schimbat un pic atmosfera, nu era din cauza fostului antrenor, ci din cauza rezultatelor înregistrate”, a declarat Uhrin la conferința de presă premergătoare meciului cu Astra Giurgiu.

Jucătorii dinamoviști Puljic, Brito şi Mrzljak sunt foarte aproape de a ajunge la capacitatea maximă pentru a îmbrăca tricoul alb-roșu. „Ei revin uşor, uşor, nu sunt la nivelul pe care îl doresc eu, mai trebuie să lucreze. Poate Mrzljak este gata de joc, dar nu ştiu, poate voi schimba ceva, poate Puljic ar putea juca. Avem o perioadă dificilă, trei jocuri în şase zile şi sigur trebuie să schimbăm ceva”, a adăugat Dusan.

  • În ultima etapă din Liga 1, Dinamo a remizat pe teren propriu cu FC Botoșani (1-1). „Câinii” au deschis scorul prin Deian Sorescu în minutul 58, iar moldovenii au egalat prin Moussa Sanoh în minutul 65. În urma remizei cu Botoșani, Dinamo a rămas pe locul 9 în clasament, cu 10 puncte în primele 9 etape.

Lasă un răspuns