HANDBAL | Dinamo este pe primul loc în grupa de Liga Campionilor. Vezi primele reacții

După un egal în prima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor, 28-28 cu elveţienii de la Kadetten, campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti a învins echipa suedeză IFK Kristianstad, scor 28-25.

Vicecampioana Suediei este considerată una dintre favoritele la calificarea în play-off-ul „optimilor” Ligii Campionilor. Numai că Dinamo nu s-a speriat de adversara ei. A jucat exact ceea ce știe mai bine și a fructificat încă o dată avantajul terenului propriu. Doar în start au fost ceva emoții pentru „câini”. Tunisianul Kamel Alouini a limpezit însă repede jocul lui Dinamo și acțiunile gazdelor au căpătat consistență. Saeid Heidarirad a ferecat poarta, iar Dinamo s-a desprins pe tabelă. Trei goluri au avut bucureștenii la pauză, în fața unei echipe care nu a putut sparge o defensivă excelent condusă de Mousavi și Savenco.

În partea a doua, cel care a schimbat liniile a fost Constantin Ștefan. Iar lucrurile nu au funcționat, la început, așa cum suporterii și-au dorit. Numai că tehnicianul nu a intrat în panică. La finalul partidei, tehnicianul dinamovist, s-a declarat foarte mulţumit pentru prestaţia handbaliştilor săi şi speră ca ea să se repete şi în faţa danezilor de la GOG Gudme. Nordicii i-au speriat pe dinamovişti cu victoria în faţa învinsei lor din sala Dinamo, scor 33-24 în prima etapă a fazei grupelor.

“Am întâlnit astăzi o echipă competitivă, se vede că vine din grupele principale. A fost un travaliu foarte mare al nostru pentru această victorie, 60 de minute cu efort maximal. Cu un joc spectaculos, atât pe faza de apărare, cu un Saed în zi de graţie, dar şi un atac în mare viteză cu reuşite frumoase”, a spus Constantin Ştefan.

DINAMO 28
Missaoui, Heidarirad (11 intervenții) – Vujici, Bannour 4, Alouini 5, Savenco, Asoltanei 6, Gavriloaia 4, Kuduz 3, Nantes 4, Mousavi, Mamdouh 2.
Antrenor: Constantin Ștefan .

Kristianstad 25
Larsson (5 intervenții), Kappelin (6) – Hansson 1, Nyfjall 3, Hennigsson, Canellas 1, Gudmundsson 4, V. Hallen 2, Freiman 1, Ehn 1, Birkefeldt 1, Einarsson 1, Chrintz 4, A. Hallen 6, Jaballah.
Antrenor: Ljubomir Vranjes

  • Săptămâna viitoare, “dulăii” vor juca pe terenul danezilor de la GOG Gudme.

Lasă un răspuns