AVANCRONICĂ | Dinamo București – FC Voluntari

Dinamo joacă astăzi, contra formaţiei FC Voluntari, într-un meci din etapa a 11-a a Ligii 1. Partida va avea loc pe stadionul Dinamo, începând cu ora 20:30.

Acum câteva zile, “câinii roșii” au avut parte de o deplasare dificilă la UTA Arad, în Cupa României. Aceștia s-au impus cu scorul de 3-1, deși aradenii au opus rezistenta serioasă. În campionat, echipa noastră a pierdut etapa precedentă, la capătul unei partide spectaculoase pe terenul celor de la Astra Giurgiu. Elevii lui lui Dusan Uhrin au evoluat bine însă au cedat cu 3-2. Ultima victorie în Liga 1 pentru Dinamo a avut loc acum 3 etape. Atunci, aceștia au trecut de Sepsi Sf. Gheorghe în deplasare, cu scorul de 1-0.

Cu un succes astăzi, elevii lui Dusan Uhrin se pot apropia decisiv de locurile de play-off, iar Voluntari nu e un adversar cu care să pierzi puncte prețioase.

Uhrin Jr. nu se va putea baza pe 3 jucători: Sin, Fabrini și D. Popa.

„Va fi greu pentru noi, am jucat multe meciuri în ultimele zile, am călătorit mult, dar este un joc foarte important pentru noi, mai ales că jucăm acasă. Nu vreau să fac schimbări, dar vom vedea mâine dimineaţă dacă toţi sunt pregătiţi. Atmosfera nu a fost foarte bună după înfrângerea cu Astra, am pierdut pe mâna noastră, dar sper să ne revenim şi să reparăm greşelile făcute. Am văzut multe meciuri ale celor de la FC Voluntari, ştiu că au o echipă bună, dar şi noi jucăm pe teren propriu şi sper să obţinem victoria. Dacă cineva aşteaptă meciul cu FCSB, nu va juca mâine, credeţi-mă! Noi avem meci cu Voluntari, acum nu mă interesează FCSB, mâine jucăm acasă şi trebuie să luăm cele trei puncte. Popa nu este pregătit să joace mâine, nici Sin. Mrzljak este, în schimb, pregătit să intre”, a Dusan Uhrin la conferința de presă premergătoare meciului.

De partea cealaltă, FC Voluntari o ține din înfrângere în înfrângere, ajungând la 6 consecutive. Etapa precedentă, trupa lui Bergodi a cedat la limită pe teren propriu, 1-2 cu cei de la Academica Clinceni. În urma acestor rezultate, oaspeții au ajuns pe ultima poziție a Ligii 1, cu doar 5 puncte acumulate în 10 etape. În duelul cu Clinceni, Laidouni a văzut cartonașul roșu și va fi suspendat astăzi. În ciuda evoluțiilor foarte proaste din campionat, Voluntari a reușit o calificare în optimile Cupei României. Aceștia tocmai ce au învins-o pe Concordia Chiajna în deplasare, cu scorul de 3-2.

FC Voluntari are 5 absențe în echipă: Ricardinho, Papazoglou, J. Rodríguez, Laidouni și Simonovski.

„Un meci important pentru noi, pentru că acum trecem printr-o perioadă mai puţin pozitivă, dar faptul că am câştigat meciul din Cupă şi am trecut mai departe ne ajută să căpătăm încredere. E un meci împotriva unei echipe de tradiţie, care, de când a venit Dusan Uhrin, a legat nişte lucruri tactice şi nu ne va fi uşor.

Vom încerca să luăm puncte. E un meci de fotbal şi nu avem de ce să avem frică. Avem arme pentru a face un meci bun. Eu am mereu încredere. Nu am frică de nimic. Ar fi super dacă luăm punctele, pentru că ne-ar da o gură de oxigen” , a declarat Cristiano Bergodi la conferința de presă.

ECHIPELE PROBABILE

DINAMO: Piscitelli – D. Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, Corbu – I. Filip, A. Răuţă – Sorescu, Nistor, Moldoveanu – Montini

FC Voluntari: Rimniceanu – Vlad, Armas, Balaur, Nica – Gheorghe, Gorobsov, Capatana – Avto, Tira, Matan.

  • Voluntariul e victima preferată a dinamoviştilor, un egal şi 12 victorii în 13 întâlniri.

Lasă un răspuns