HANDBAL | “Dulăii” au făcut spectacol în Rusia şi sunt lideri în grupa de Liga Campionilor

Campioana României, Dinamo Bucureşti, a izbutit o victorie impresionantă, sâmbătă, pe terenul celei mai valoroase formaţii din handbalul rusesc masculin. “Dulăii” s-au impus la 10 goluri în partida cu Chekhovskie Medvedi, în cel de-al patrulea meci din grupa D din Champions League, scor 30-20.

Echipa lui Constantin Ştefan este singura neînvinsă din grupă şi e lider în clasament, cu 7 puncte. Înainte de acest meci, dinamoviştii au remizat în Elveţia, cu Kadetten Schaffhausen, şi le-au învins pe teren propriu pe Kristianstad şi GOG Gudme.

Campioana României a început tare meciul din Rusia. Dinamoviștii au jucat la cel mai înalt nivel, atât în apărare, cât și în atac, iar după numai 12 minute tabela arăta 2-9 în favoarea alb-roșiilor. Linia de 9 metri formată din Kuduz – Alouini – Bannour a fost imposibil de blocat, în timp ce rușii nu au găsit breșe spre poarta dinamovistă. Iar când au găsit, s-au lovit de portarul Saeid Heidarirad (7 intervenții în primele 15 minute, 16 în total). Dinamo nu a lăsat garda jos, iar în minutul 20 tabela a reflectat pe deplin superioritatea campioanei României: 4-12!

Repriza a doua s-a jucat la același nivel. Dinamo a ajuns la o diferență de 11 goluri, 23-12 (min. 43), după o serie de cinci reușite consecutive. Diferența s-a menținut până în minutul 47, când tabela a arătat 25-24. Din acel moment, campioana României a gestionat perfect situația din teren. “Dulăii” au închis meciul cu zece goluri și au luat o opțiune importantă pentru a-și atinge obiectivul: ieșirea din grupă.

Cei mai buni marcatori ai lui Dinamo au fost: Kuduz – 6 goluri, Asoltanei – 5 goluri, Bannour, Alouini şi Ashem – câte 4 goluri.

  • Următorul meci pentru Dinamo este programat pe 20 octobmbrie, de la ora 17, pe terenul celor de la Wisla Plock.

Lasă un răspuns