Florin Prunea îl condamnă pe Contra, după egalul cu Norvegia. Ce spune despre execuția lui George Pușcaș

Meciul România – Norvegia s-a încheiat cu scorul de 1-1, în fața a 30.000 de copii care au stabilit un nou record pe Arena Națională. Într-o atmosferă extraordinară, Cosmin Contra a avut însă un gest greu de explicat. Imediat după ce George Pușcaș a ratat un penalty, selecționerul l-a înjurat pe jucător ca la ușa cortului, totul fiind surprins pe camerele tv: “Fu**-** morții mă-tii să îți f**, Pușcaș!”.

Ieșirea necontrolată a selecționerului a pornit de la decizia lui George Pușcaș de a bate penalty-ul în locul lui Nicușor Stanciu, cel desemnat inițial să o facă. Acest lucru a stârnit numeroase reacții în lumea fotbalului. Președintele lui Dinamo, Florin Prunea, și-a spus și el punctul de vedere și este de părere că staff-ul lui Cosmin Contra a greșit pentru că l-a lăsat pe Pușcaș să execute. Prunea susține că selecționerul sau oamenii din staff-ul său ar fi trebuit să intervină pe teren în acel moment.

“Nu am înțeles niciodată de ce Cosmin (n.r. – selecționerul Cosmin Contra) s-a întors cu spatele. Dacă toată lumea știa cine trebuia să bată penalty, s-a discutat asta la ședință, păi intri în teren până la urmă! Cine e pe bancă, să intre pe teren. E vorba despre o greșeală drastică, o greșeală foarte mare. Păi dacă antrenorul spune că ăla bate, ăla bate! Nu mai avem ce să discutăm. Apoi reacția lui… e de înțeles pe undeva. Dar e foarte bine că și-a cerut scuze după joc. În timpul jocului se mai întâmplă și momente din astea”, a declarat Florin Prunea într-un interviu pentru prosport.ro.

În continuare, oficialul lui Dinamo, a radiografiat partida cu Norvegia și crede că tricolorii au supraevaluat adversarul.

“Prin prisma primei reprize, cred că eram mulțumiți la pauză dacă se termina egal. Dar având în vedere că am început foarte bine repriza a doua și am avut ocazii foarte mari, culminând cu ratarea penalty-ului, trebuia să câștigăm această partidă. După aceea, ei au împins liniile, antrenorul lor le-a făcut semn clar, toate mingile pe atacant, au lăsat construcția și din păcate am fost dominați la jocul aerian. Nu știu dacă fundașii sau mijlocașii noștri au dat cu capul în fața lor. Și a venit acea fază din prelungiri, o greșeală de marcaj în apărare, o greșeală de poziționare și s-a terminat 1-1. Dar bine că a egalat și Spania dincolo, penru că altfel șansele erau foarte mici. Cred că ne-a fost puțin frică de meciul acesta și am supralicitat puțin echipa Norvegiei, în sensul că toată lumea spunea că este mai bună decât Suedia. Sigur, sunt puternici pe faza ofensivă, dar cu probleme în apărare. Cu fundași greoi, în a doua repriză le-am pus destule probleme.

Meciul de marți aseară ne-a arătat că avem doi fundași centrali tineri pe care ne putem baza în viitor, Nedelcearu și Rus. Mi-a plăcut Stanciu, a alergat foarte mult. Mitriță nu mai are nevoie de nicio prezentare, acum se vede practic cât de mult a lipsit la meciurile trecute. Și e bine că s-a trecut peste orgolii și peste ambiții personale și a fost chemat la echipa națională.

Cosmin a preferat un modul mai mult defensiv cu Norvegia, la mijloc. Dar nu cred că au făcut o partidă rea nici Anton, și nici Răzvan Marin. Au alegat foarte mult. Dar dacă vrei să câștigi, automat trebuie să joci cu jucători care să-ți facă faza de apărare foarte bine sau să joci cu unul mai defensiv și unul mai ofensiv. Din păcate, aria de selecție este foarte redusă, majoritatea jucătorilor au probleme la echipele de club, la care nu evoluează. Nu sunt în cel mai bun moment din punct de vedere sportiv, chiar dacă avem excepția Tătărușanu, dar el este portar”, a mai spus Florin Prunea.

Fostul internațional, susține că Suedia este o echipă mai disciplinată tactic decât Norvegia și avertizează că tricolorii trebuie să joace prudent, pentru a nu primi gol.

”Meciul decisiv e cu Suedia, trebuie să câștigăm acel joc. După aceea vine meciul cu Spania, care se va juca în cu totul și cu totul alte coordonate. Întâlnim o echipă deja calificată, probabil nu atât de avidă după puncte, dar am mai trecut noi prin așa ceva cu Olanda, la EURO… Eram conducător atunci, la Federație. Revenind la Suedia, este o echipă foarte greu de desfăcut pe fază defensivă, mai disciplinată tactic decât Norvegia. Trebuie să avem răbdare, pentru că eu cred că vom marca. Dar important este să nu primim gol. Pentru că noi, din păcate, am primit gol în toate meciurile cu echipele contracandidate până acum”, a conchis Florin Prunea.

  • 3 este locul ocupat de România în grupa F din preliminariile Euro 2020
  • 5 goluri are George Pușcaș în aceste preliminarii

Lasă un răspuns