HANDBAL | Probleme pentru Dinamo înaintea meciului cu Kadetten

Dinamo București susține miercuri, de la ora 18:15, în compania echipei Kadetten Schaffhausen, un meci de zile mari în Grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin.

Chiar înaintea partidei, campioana României a primit vești proaste, doi dintre jucătorii cu mare greutate, Amine Bannour și Andrei Savenco, sunt indisponibili.

La ultimul antrenament, apărătorul central a suferit o fractură de piramidă nazală. Dan Savenco este cel mai bun apărător român, iar cu Alireza Mousavi au format în ultimii ani o defensivă de fier, una dintre cheile marilor succese în Ștefan cel Mare. Pentru partida cu Kadetten, Constantin Ștefan îl va folosi în zonă centrală pe Ante Kuduz sau va fi nevoit să schimbe puțin sistemul de apărare.

Amine Bannour, lovit la coaste în prima repriză a partidei cu Wisla Plock, interul dreapta resimte și acum dureri foarte mari când se mișcă. Nu are nimic fisurat, fracturat, dar nu poate să respire în urma loviturii primite.

“Din păcate, meciul a devenit și mai greu. Băieții vor lupta și pentru cei doi care nu pot juca, sunt o echipă, sunt uniți. Avem un lot bine conturat, dar una este când ai toată echipa și o pui pe teren și alta este când începi să improvizezi”, ne-a declarat Daniel Georgescu, conducătorul echipei de handbal Dinamo.

Pe teren propriu, campioana României a obținut trei victorii clare, 28-25 cu Kristianstad, 35-28 cu GOG Svendborg și 29-20 cu Wisla Plock. Un nou succes cu această ocazie i-ar asigura în proporție de 99% calificarea în play-off.

Mobilizarea este maximă în Ștefan cel Mare, mai ales că este un meci în care se decide, dacă Dinamo, va câștiga grupa și va merge mai departe în ce-a mai importantă competiție europeană.

Kadetten este pe locul 3 în grupă cu 6 puncte, iar dacă țintește o calificare, pare obligată să obțină puncte în acest meci. Elvețienii sunt în creștere de viteză, după ce au învins săptămâna trecută GOG, echipa de pe locul 2, cu scorul de 40-28.

  • În precedentul meci direct în Ștefan cel Mare, în 2017, Dinamo s-a impus cu 29-28. În partida tur, cele două formații au terminat la egalitate, 28-28.

Lasă un răspuns