AVANCRONICĂ | Dinamo București – Politehnica Iași

Dinamo – Poli Iași se joacă vineri, 29 noiembrie, de la ora 20:30. Meciul se va juca pe stadionul Dinamo.

Dinamo ocupă locul nouă, cu 22 de puncte, în timp ce Poli Iași este pe opt, tot cu 22 de puncte. Meciul va fi arbitrat de Iulian Călin. Dinamo Bucureşti şi CSM Politehnica Iaşi s-au întâlnit de 15 ori în Liga 1, bilanțul fiind de 6 victorii ale “alb-roşilor”, 4 rezultate de egalitate și 5 succese ale “alb-albaştrilor”.

Echipa noastră a scos doar un egal din deplasarea la Clinceni și a ajuns la trei meciuri fără victorie. ‘Câinii” sunt la cinci puncte de un loc de playoff , iar atmosfera la echipă este una de neîncredere. Totuși, un pas greșit al celor de la Gaz Metan cu Astra și o victorie a lui Dinamo, ar reduce diferența la trei sau două puncte. Revine Puljic în defensivă, iar Sin ar putea intra titular ca fundaș stânga după aproape trei luni. Perovic rămâne titular în fața lui Montini în ofensivă. Lui Dusan Uhrin i-a fost propus un nou contract, dar cehul nu a dat un răspuns așa repede.

„Am avut o perioadă slabă fiindcă n-am câștigat niciunul din ultimele trei meciuri de campionat. Urmează o partidă foarte importantă cu Iași, doar victoria ne satisface. Nu va fi ușor, însă trebuie să facem totul ca să învingem. Nu mă interesează câte puncte are Iașiul, jucăm acasă și doar cele 3 puncte contează”, a declarat Uhrin la conferinţa de presă premergătoare meciului cu moldovenii.

  • Dinamo București nu a pierdut niciuna din precedentele zece întâlniri directe avute pe teren propriu cu cei de la Poli Iași.

De partea cealaltă, Poli Iași a evitat un eșec rușinos pe teren propriu cu Voluntari, dar au apărut tensiuni între Teja și conducere. Ieșenii au un singur succes in ultimele 11 etape, iar cei din conducere ar vrea în play-off, deși lotul este slab, iar condițiile sunt proaste pentru a face performanță. Gallego și Diallo sunt accidentați, Platini este suspendat, iar Breeveld incert. Poli a primit gol în ultimele opt etape, iar jocul în ofensivă suferă și el. Un singur punct au luat elevii lui Teja în ultimele cinci deplasări.

În ultima dispută dintre cele două echipe, CSM Politehnica Iaşi a câștigat cu 2-0 (Etapa 5). Au marcat: 1-0 Nicandro Breeveld (22) și 2-0 Ovidiu Horşia (32).

ECHIPELE PROBABILE

DINAMO: Piscitelli – Ciobotariu, Puljic, Popescu, Sin – Filip, Nistor, Mrzljak – Sorescu, Perovic, Moldoveanu

Poli Iași: Tarnovanu – Cabral, Mihalache, Frasinescu, Radu – Passaglia, Loshaj, Carlone – Popadiuc, Cristea, Horșia

Lasă un răspuns