AVANCRONICĂ | Dinamo București – Astra Giurgiu

Astăzi, Dinamo reia Liga 1 în Ștefan cel Mare cu Astra, în etapa 23 din sezonul regulat.

În tur a fost 3-2 pentru giurgiuveni, a treia victorie consecutivă, după 4-1 acasă și 2-1 în deplasare sezonul trecut.

“Câinii roșii” nu au decât varianta victoriei, iar asta înseamnă o presiune considerabilă pe umerii unor jucători care oricum nu stau bine cu moralul, din cauza crizei financiare.

Oficialii clubului au cerut ajutor bănesc de la LPF pentru achitarea restanțelor salariale, dar se pare că salvarea vine de la suporteri, care au strâns 100.000 de euro și s-au înțeles cu Ionuț Negoiță pentru 10% din acțiuni.

La nivel de lot, dinamoviștilor le va fi foarte greu să acopere plecarea lui Dan Nistor. Aducerea lui Valentin Lazăr nu rezolvă problema, pentru că acesta nu este „cap limpede”. Oricum, el nu va juca împotriva Astrei, pentru că nu este pus la punct cu pregătirea fizică.

În apărare: Ciobotariu a plecat la CFR Cluj, iar Puljic și Corbu sunt susțendați, ca și mijlocașul defensiv Filip. Un alt mijlocaș defensiv, Mamoutou N’Diaye, este accidentat.

Dușan Uhrin trebuie să îl folosească fundaș dreapta pe Kristian Kostrna, deși slovacul a făcut doar patru antrenamente.

Dinamo este pe locul 8 în clasamentul formei, cu 6 puncte câștigate în ultimele 5 meciuri, golaveraj 8-8.

De partea cealaltă, Astra Giurgiu chiar dacă nu este la zi cu plata salariilor, patronul Astrei a spus că noul obiectiv este câștigarea Ligii I. Ambiția sa este acoperită de lotul pe care îl are la dispoziție Bogdan Andone. Pieselor „grele” Budescu, Alibec și Tamaș li s-au adăugat alți doi fotbaliști experimentați: Seto și Fatai. Giurgiuvenii au un lot echilibrat, mai valoros decât al lui Dinamo.

Astra se află pe locul 3 în clasamentul meciurilor jucate în deplasare: 5 victorii, 1 egal și 5 înfrângeri, golaveraj 12-12, având a doua cea mai bună apărare pe teren străin, după FCSB.

Astra ocupă locul 3 în clasamentul formei, cu 12 puncte câștigate în ultimele 5 meciuri, golaveraj 6-3.

ECHIPE PROBABILE:

DINAMO: Piscitelli – Koštrna, M. Popescu, R. Grigore, Sin – Răuță, Mrzljak – Moldoveanu, Fabbrini – Perović

Astra: Lazar – Graovac, Tamaș, Dima, Radunovici – Takayuki, Simion – Budescu, Alibec, V. Gheorghe – Fatai

Lasă un răspuns