AVANCRONICĂ | Gaz Metan Mediaș – Dinamo București

Gaz Metan Mediași și Dinamo se înfruntă în etapa 26 din Liga I pe 23 februarie, de la ora 16:30. Gaz Metan este pe locul 6, cu 40 de puncte (golaveraj 33-30), iar Dinamo e pe poziția a8-a, cu 34 de puncte (golaveraj 37-40).

Dinamo are un moral excelent după victoria contra lui FCSB (2-1) și vine la Mediaș pentru a arăta că ar fi meritat să joace în Play-off. Cu siguranță că echipa antrenată de Dușan Uhrin jr. nu vrea să le facă vreun cadou ardelenilor. Tehnicianul ceh a lucrat mult în această săptămână la motivația elevilor săi, explicându-le cât de importantă este o victorie în acest joc.

Sunt ceva probleme de lot în compartimentul ofensiv: Perovic și Montini sunt amândoi accidentați. Astfel, vârf împins poate juca Popa. Ar mai fi varianta ca Sin să fie avansat, caz în care Sorescu ar putea juca în fața liniei mijlocașilor ofensivi. Revin după suspendări fundașul central Popescu și fundașul stânga Skovajsa.

“Nu sunt relaxat niciodată aici, la Dinamo, pentru că noi trebuia să avem rezultate mai bune. A fost bine că am câștigat cu FCSB pentru că e derby și Dinamo n-a mai câștigat de mult într-o astfel de confruntare. Am fost fericiți o zi, dar după a trebuit să fac totul pentru a juca și mai bine. Nu-mi pasă cine va fi cu noi în play-out, nu mă interesează, contează mai mult cât de pregătite vor fi echipele în această etapă. Astra nu e în formă acum, însă toate au aceleași șanse. Nu vreau să vorbesc despre Viitorul pentru că are multe probleme și trebuie să câștige.
În play-out, trebuie să câștigăm orice meci, ca să fim mai sus. Principalul nostru target este să cucerim Cupa României. Și-n campionat va fi greu, pentru că toți ne vom lupta să scăpăm de la retrogradare”, a declarat Dușan Uhrin jr. la conferința de presă, premergătoare partidei.

De partea cealaltă, Gaz Metan Mediaș termină sezonul regulat în Top 6 dacă Viitorul nu ia toate cele trei puncte din meciul cu Academica Clinceni. Echipa lui Hagi are, însă, un meci teoretic ușor, deci ardelenii trebuie să joace la victorie contra lui Dinamo, pentru a fi siguri de calificarea în Play-off.

Succesul din etapa precedentă (3-2 la Clinceni) a arătat că formația antrenată de Edward Iordănescu este puternică în atac, dar vulnerabilă în apărare.

Mijlocașul defensiv Fofana este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, iar Diakota poate fi înlocuitorul său.

În centrul defensivei revine căpitanul Marius Constantin, care a fost suspendat pentru meciul precedent.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Piscitelli – Kostrna, Puljic, Grigore, Sin – Mrzljak, Filip – Mihaiu, Fabbrini, Sorescu – Popa

Gaz Metan Mediaș: Pleșca – Butean, Larie, M. Constantin, Velisar – Droppa, Diakota – Cardoso, Hora, Ciocan – Sg. Buș

Lasă un răspuns