Handbal masculin | Decizie nefavorabilă primită de la forul european

Ziua de 19 iunie a fost una importantă pentru CSM București și Dinamo. Cele două formații de handbal au așteptat decizia dacă vor juca în sezonul viitor din Liga Campionilor, fiind în așteptarea unui wild card de la EHF.

Din păcate, forul european a anunța vineri echipele care vor beneficia, iar decizia EHF-ului a fost că, „dulăii” vor trebui să joace în Europa Handball League. Motor Zaporojie, campioana Ucrainei, a fost preferată în fața handbaliștilor de la Dinamo. La feminin, CSM București este pe lista echipelor care vor participa în Liga Campionilor.

EHF a decis ca în Liga Campionilor la masculin, pe bază de wild-card să meargă Nantes (Franța). Elverum (Norvegia), Meșkov Brest (Belarus), Celje Lasko (Slovenia), Pick Szeged (Ungaria) și Motor Zaporojie (Ucraina). Campioana Ucrainei a fost preferată echipei române, care va trebui să joace acum în a doua competiție valorică, Europa Handball League, direct în faza grupelor.

  • 10 echipe erau deja calificate în grupele Ligii Campionilor: PGE VIVE Kielce, PPD Zagreb, Aalborg, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, THW Kiel, Flensburg-Handewitt, Telekom Veszprem, Vardar Skopje și FC Porto.
  • Pentru celelalte șase locuri, EHF urma să hotărască cine va primi și cine nu wild-card. Erau 14 echipe și doar 6 locuri disponibile!

Lasă un răspuns