AVANCRONICĂ | Dinamo București – Sepsi OSK

Dinamo primeşte vizita formaţiei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, duminică, de la ora 17:00, în etapa a cincea a play-out-ului Ligii 1, meciul se va disputa pe stadionul Dinamo, dar cu porțile închise.

„Câinii” au primit, în sfârşit, liber la fotbal, după ce au ratat primele două etape desfăşurate în play-out-ul Ligii 1, după reluarea campionatului. Astfel, Dinamo are două restanţe de disputat cu Chindia Târgovişte şi FC Hermannstadt, în etapele a treia şi a patra din play-out.

Dinamo se află într-o situație dificilă. Din punct de vedere sportiv a ajuns pe loc retrogradabil, iar din punct de vedere administrativ, zvonurile legate de vânzarea clubului aduc multă incertudine la nivelul lotului. În play-out, Dinamo a pierdut ambbele partide jucate, 0-1, cu Poli Iași și Clinceni și are două restanțe pe care nu știe când le va putea juca.

Câinii vor juca și în semifinalele cupei cu FCSB, ceea ce însemană o oboseală în plus. După ce magazinerul clubului a fost testat pozitiv săptămâna trecută, jucătorii au fost trimiși acasă și nu s-au putut antrena până miercuri. LPF a ținut cont de rugămintea clubului și a mutat jocul duminică pentru ca Mihalcea să poată face câteva antrenamente.

Totuși, perioada de inactivitate la domiciliu ar trebui să-i afecteze pe juctori, care nu vor putea fi la 100%. Pentru Mihalcea va fi primul meci oficial pe banca lui Dinamo. Știrile legate de lot sunt destul de vagi, dar până acum nu au fost semnalate dezertări și nici accidentări. Perovic este favorit să înceapă în atac, iar Fabbrini și Sorescu vor fi la susținere.Dinamo nu a dat gol în ultimele trei meciuri de campionat.

Sepsi, în schimb, a evoluat în ambele runde post pandemie. Formaţia din Sfântu Gheorghe a disputat două meciuri pe propriul teren şi şi-a dezamăgit fanii de fiecare dată. Mai întâi, Sepsi a remizat cu FC Hermannstadt, scor 1-1, apoi a fost învinsă de FC Voluntari, cu scorul de 2-1. De fiecare dată, echipa lui Leo Grozavu a condus cu 1-0.

Sepsi are trei egaluri și o înfrângere în play-out. La meciul jucat pe teren propriu cu Voluntari, băieții lui Leo Grozavu au condus din minutul unu prin golul lui Carnat, dar au cedat în partea a doua, când au încasat două goluri. Vașavari a nimerit transversala în prelungiri, dar a fost prea târziu.

Jocul covăsnenilor este lipsit de fantezie și suferă în atac, unde Safranko s-ar putea să-i lase locul lui Karanovic la acest meci. Deaconu va intra în locul lui Achachbar, foarte șters în primele două partide, în timp ce Carnat își va păstra locul în primul 11. Vestea bună pentru Sepsi este că a marcat în ultimele cinci meciuri, iar în deplasare nu pierde de patru runde, inclusiv victoria de pe terenul lui DInamo.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Piscitelli – Kilyen, Pulic, Grigore, Sin – Filip, Mrzljak, Fabbrini – Mihaiu, Perovic, Lazăr

Sepsi: OSK: Niczuly – Dimitrov, Bouehnna, Tincu, Ștefa – Vașvari Fulop, Deaconu – Carnat, Safranko, Ștefănescu

  • Înaintea rundei a cincea din play-out, Dinamo se află pe loc direct retrogradabil. Echipa lui Adrian Mihalcea mai are ce-i drept două restanţe de recuperat.