Ricardo Grigore: „Ne-am autodepășit cu FCSB în acest sezon!”

Dinamo – FCSB, meci din prima manşă a semifinalelor Cupei României, se joacă de la ora 20:00, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, cu porțiile închise.

Noul căpitan al lui Dinamo, Ricardo Grigore le transmite un mesaj clar coechipierilor săi.

“Mă simt foarte bine că s-a întâmplat aşa. Prima dată contra FCSB am jucat în februarie, acum sunt căpitan. Mă bucur. Trebuie să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor şi a suporterilor, care au făcut totul pentru noi şi sper să nu îi dezamăgim în acest meci pentru că este foarte important. Este o manşă tur-retur, deci trebuie să fim atenţi. Întâlnim o echipă bună a Stelei, indiferent ce jucători vor intra în teren la ei. Au un lot foarte valoros şi nu trebuie să ne relaxeze faptul că unii titulari de la ei nu vor putea juca. Din contră. Trebuie să fim mult mai concentraţi pe jucătorii care vor intra.

Era o atmosferă specială, dar acum va fi prima oară când joc un derby cu tribunele goale. Nici la juniori nu s-a întâmplat asta. Cred că va fi dificil pentru toată lumea. Şi pentru noi şi pentru ei, dar mai ales pentru fanii noştri. Ei aşteaptă în fiecare an meciurile cu Steaua şi făceau o atmosferă senzaţională”, a spus Ricardo Grigore, conform Fanatik.

Fundașul central recunoaşte că în meciurile cu FCSB din acest sezon echipa s-a autodepăşit şi speră ca acelaşi lucru să se întâmple şi în semifinalele Cupei României: “Ne-am autodepăşit cu FCSB în acest sezon. Cred că în aceste meciuri se vede valoarea fotbalistului. Aici se vede cu adevărat dacă un fotbalist poate sau nu, când se pune în slujba echipei, reuşeşte să se autodepăşească, îşi calcă pe orgoliu şi pune capul în gheata adversarului fără să ţină cont de nimic. Şi s-a văzut că suntem jucători de valoare, atât în meciul cu ei, dar şi în alte meciuri din acest sezon. Numai că, noi trebuie să ne uităm la acele meciuri, nu la cele în care nu am dat un randament bun.

Am avut nişte meciuri în care nici şansa nu ne-a ajutat. Nu mai contează astea. Trebuie să privim cu încredere meciul care va veni şi să nu primim gol, pentru că este foarte important. Este manşă tur-retur. În acest moment, suntem mult mai ok fizic decât la meciul cu Sepsi. A depins mult şi de vremea care a fost. Cu Sepsi, pe de-o parte, ne-a dezavantajat vremea. Ei aveau ritmul jocului, noi nu am reuşit să intrăm în ritm şi ploaia a îngreunat ritmul. A fost dificil. Sper să fie totul bine şi să facem spectacol pentru că la asta se aşteaptă toată lumea din faţa televizorului”, a mai spus Ricardo Grigore.

  • Echipele eliminate de Dinamo în această ediţie a Cupei României: UTA Arad (3-1), Foresta Suceava (4-0), Academica Clinceni (1-0).
  • FCSB a trecut până acum de: Metaloglobus (2-0), Universitatea Cluj (1-0), Hermannstadt (2-1).

Lasă un răspuns