AVANCRONICĂ | Dinamo București – Chindia Târgoviște

Dinamo Bucureşti şi Chindia Târgovişte se întâlnesc, astăzi, de la ora 19, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 3-a din play-out-ul Ligii 1.

Dinamo n-a reușit să câștige în ultima etapă, 1-1 acasă, cu Iași, după ce a condus cu 1-0 până în minutul 85. Jocul a fost din nou modest, drept consecință antrenorul Adrian Mihalcea fiind destituit.

Noul tehnician al „câinilor” este Gheorghe Mulțescu (68 de ani), supranumit SMURD, pentru capacitatea lui de a resuscita echipe aflate în perioade critice. Mulțescu are ca obiectiv salvarea de la retrogradare și va primi un bonus dacă va reuși acest lucru.

„Simt că pot resuscita echipa. Mă gândesc și să schimb sistemul de joc. Dar trebuie să fie materializată această idee și cu soluții practice. Dubla cu Chindia este decisivă, capitală, ca să avem șanse. Lotul putea fi mai bun calitativ, dar așa și Barcelona mai vrea jucători. Trebuie să avem succes cu acest lot”, a spus Mulțescu, la prima lui conferință de presă după noua instalare la Dinamo.

Dinamo are un program infernal până la finalul campionatului: trebuie să dispute 7 meciuri în 20 de zile! În plus, speră să joace și finala Cupei României în această perioadă! Clubul așteaptă miercuri verdictul Comisiei FRF în privința utilizării neregulamentare de către FCSB a lui Andrei Vlad, în manșa tur a semifinalelor. În plus, s-a adresat TAS și cere Federației despăgubiri de 5 milioane de euro!

Dinamo are 3 eșecuri și un egal în ultimele 4 meciuri de acasă din Liga 1. În sezonul regulat, Chindia a câștigat cu 3-2 în meciul considerat pe teren propriu, iar Dinamo s-a impus cu 4-1 în „Ștefan cel Mare”.

În sezonul regulat, Chindia a câștigat cu 3-2 în meciul considerat pe teren propriu, iar Dinamo s-a impus cu 4-1 în „Ștefan cel Mare”. În afara acestor două meciuri, a mai fost doar unul oficial între Dinamo și Chindia, în 2013, în Cupa României, când „câinii” s-au impus cu 5-0.

De partea cealaltă, Chindia n-a reușit nimic de la venirea lui Săndoi ca antrenor: 3 eșecuri în 3 partide. Dincolo de faptul că jocul echipei este unul modest, au mai fost și greșeli de arbitraj împotriva acestei echipe, ca și condamnată la retrogradare.

În ultima rundă, formația din Târgoviște a pierdut cu 2-0 la Sepsi, după ce a rămas în 10 oameni în minutul 34. Ivancic, jucătorul eliminat, va lipsi cu Dinamo.

Chindia a acumulat 4 înfrângeri în ultimele 4 partide din deplasare.

„Sunt foarte supărat. Încerc să fac niște principii după care să ne ghidăm, dar rămâi fără comentarii când vezi asemenea greșeli. E dificil și pentru mine, sunt aici de doar două săptămâni. E o situație foarte grea, am știut în ce mă bag și vom vedea ce e de făcut în continuare. Sperăm să facem din ce în ce mai puține greșeli în continuare”, a declarat Săndoi după meciul pierdut la Sfântu Gheorghe, referindu-se în principal la al doilea cartonaș galben încasat de Ivancic.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Straton – Sorescu, Puljic, Popescu, Skovaijsa – Mrzljak, Răuță – V. Lazăr, Moldoveanu, Fabbrini – Neicuțescu

Chindia: Aioani – Martac, Benga, Pițian, Corbu – Yameogo, Rață, Dumitrașcu, Neguț – Bic, Florea