“Câinii” riscă să fie amendaţi după ce la club a apărut un focar de COVID-19

Meciul Dinamo-Chindia, restanţă din etapa a 3-a, urma să se dispute azi, dar va fi reprogramat pentru o dată ulterioară.

Vali Lazăr, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Mrzljak, Ștefan Fara (portar, 18 ani) și Alexandru Răuță sunt cei șase jucători depistați pozitiv cu COVID-19.

Vestea este una groaznică pentru Dinamo, în condițiile în care meciul cu Chindia era chiar o restanță. Partida trebuia să se joace imediat după reluarea campionatului, însă jocul a fost amânat după ce magazionerul lui Dinamo a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Partida de joi ar fi reprezentat debutul lui Gigi Mulțescu într-o nouă aventură la Dinamo, aflată acum pe loc retrogradabil.

Conform protocolului sanitar, Dinamo ar putea încasa cea mai mare amendă, adică 100.000 de lei, circa 20.000 de euro.

Iată ce prevede protocolul publicat de FRF:

  • Amendă de 100.000 de lei pentru apariţia la un club a unui focar de infecţie (minimum 3 persoane din cadrul clubului, indiferent de funcţia deţinută, sunt depistate cu rezultat pozitiv la testarea specifică pentru COVID-19)
  • Conform protocolului medical, atunci când sunt mai mult de trei cazuri la o echipă este considerat focar de infecţie. Jucătorii dinamovişti depistaţi au mers la spital pentru repetarea testelor, în timp ce restul jucătorilor au mers acasa, în izolare. Se va sta cinci zile în izolare, apoi vor fi efectuate noi teste. Dacă sunt negative se vor putea reîncepe antrenamentele.

Lasă un răspuns